Virusul mortal descoperit în Arabia poate genera o pandemie

arab
arab

Organizația Mondială a Sănătății se confruntă cu o problemă gravă venită din Orientul Mijlociu. Pe 9 iulie începe Ramadanul în lumea musulmană și ar putea atrage mai mult de două milioane de oameni din întreaga lume pentru a vizita locurile sfinte din Arabia Saudită într-un pelerinaj numit Umra. Problema este virusul mortal care determină sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS). În condițiie pelerinajului, virusul poate fi răspândit în întreaga lume. 

În ultimele zile, au fost identificate 13 noi cazuri de infecție cu virusul sindromului respirator oriental. Au apărut de la începutul lunii mai 38 de noi cazuri la nivel mondial, dintre care 31 în Arabia Saudită. 20 de persoane au murit. Deocamdată nu se știe cum trăiește virusul în natură și cum se transmite deci încă nu se cunosc măsurile de precauție care trebuie luate de pelerini. Ceea ce se cunoaște însă este că MERS declanșează pneumonie severă și insuficiență renală.

Scientificamerican.com scrie că MERS este apropiat de SRAS, sindromul respirator acut sever, care a apărut în China continentală în anul 2002 și a ajuns în 2003 în Hong Kong. Ulterior, a fost răspândit în întreaga lume de turiști.

Oficialii în sănătate încă nu vor să ia măsuri severe, însă nu sunt încântați nici de numărul mare de pelerini ce urmează să ajungă în Arabia Saudită. Ei se gândesc și la următorul pelerinaj, din octombrie, Hajj, care va fi și mai mare decât cel din iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel