Viorica Dăncilă, mesaj de ultimă oră: ''Am convingerea...''

Viorica Dancilă
Viorica Dancilă

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, în care a arătat că această sărbătoare are o dublă semnificaţie - de bucurie, precum şi de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Dragi cetăţeni români de etnie romă, dragi romi de pretutindeni, vă transmit salutul meu cald şi gândul bun cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, o dată cu dublă semnificaţie: moment de mare bucurie dar, în acelaşi timp, de aducere aminte şi de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Este prilejul să reflectăm la contribuţia valoroasă pe care concetăţenii noştri de etnie romă au avut-o şi continuă să o aibă la dezvoltarea societăţii româneşti, să preţuim încă o dată zestrea valorilor culturale ale etniei rome, păstrată nealterată, şi să apreciem realizările extraordinare ale intelectualilor, artiştilor, activiştilor romi şi ale altor membri ai comunităţii. Ziua Internaţională a Romilor reprezintă, totodată, ocazia să reafirmăm determinarea noastră de a promova mai departe acţiunile de combatere a lipsei de toleranţă, a discriminării şi a rasismului, precum şi de susţinere a integrării sociale şi asigurarea unor servicii medicale şi de educaţie din ce în ce mai bune", spune Dăncilă în mesaj, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Libertatea - fundamentul oricărei societăţi

"Relaţiile dintre noi trebuie să se bazeze pe solidaritate, acceptare, respect, principii de bază ale coeziunii sociale", arată Dăncilă.

Premierul precizează că România, ca membru al Uniunii Europene, dar şi ca ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, va continua să promoveze şi să protejeze drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie.

"Am convingerea că doar împreună, uniţi şi motivaţi de un viitor mai bun pe care cu toţii ni-l dorim, vom continua să facem paşi importanţi pentru respectarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor, minoritari şi majoritari, deopotrivă, pentru o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii României! La mulţi ani romilor din România şi de pretutindeni!", conchide Viorica Dăncilă.

Vezi și: România în NATO. Viorica Dăncilă: Ne-am asumat!

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy