Violențe Franța. Macron, decizie: ”Nu dorește să pună gaz pe foc”

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron se va adresa ''la începutul săptămânii viitoare'' în legătura cu criza ''Vestelor galbene'' deoarece nu doreşte ''să pună gaz pe foc'' înaintea manifestaţiilor de sâmbătă, a declarat vineri preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, relatează AFP.

"După diverse schimburi de informaţii şi o prezentare generală, preşedintele, conştient de context şi situaţie, nu doreşte să pună gaz pe foc şi, prin urmare, nu intenţionează să vorbească înainte de ziua de sâmbătă", a spus Richard Ferrand. "Dimpotrivă, la începutul săptămânii viitoare el se va adresa", a adăugat Richard Ferrand.

La Paris are loc o mobilizare de amploare a forţelor de poliţie, muzeele, Turnul Eiffel şi magazinele de pe Champs-Elysées fiind închise. Autorităţile franceze se pregătesc pentru eventualitatea unor violenţe de amploare, sâmbătă, la Paris, unde va avea loc o nouă manifestaţie a "Vestelor galbene". Guvernul se teme, de asemenea, de extinderea acestei situaţii de criză şi în alte sectoare ale societăţii, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel