Vinerea Verde: Mai mulți miniștri au redescoperit mersul pe jos, cu metroul sau trotineta - Galerie foto

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a lansat campania „Vinerea Verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Mare parte dintre membrii Cabinetului Cîţu au venit, vineri, la serviciu fie cu maşini electrice, fie cu biciclete, trotinete, cu metroul sau pe jos, fiecare cum a considerat de cuviinţă.

Premierul Florin Cîțu a venit pe jos la birou, pentru a marca demararea campaniei Ministerului Mediului, „Vinerea Verde”: „Exclusiv pe jos. Fac foarte des acest lucru”. „Fac acest lucru foarte des. (...) Am venit exclusiv pe jos și am făcut 15 minute. Nu este frig”, spune Florin Cîțu.

Lucian Bode spune că a fost o plăcere călătoria cu metroul și că va repeta experiența, în timp ce Raluca Turcan recunoaște că, din cauza lipsei timpului, nu vine sistematic cu bicicleta la serviciu.

„Merg mult cu bicicleta, dar în timpul liber și din pasiune. Nu vreau să fiu ipocrită să spun că vin sistemtic cu bicicleta la birou. Am mai făcut lucrul acesta când eram vicepremier, însă, din nefericire, suntem presați de timp. Mă gândeam foarte serios ca la Mininisterul Muncii să apelăm la mașini electrice”, spune Raluca Turcan.

Ministrul Muncii spune că, pentru protejarea mediului, colectează selectiv deșeurile. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu metroul.

„Mi-a luat cam 25 de minute, exact cât îmi ia să vin cu mașina. Foarte curat în metrou. La ora asta nici nu era foarte aglomerat. Ce am văzut la metroul și timpul petrecut în metrou... o plăcere. Voi mai repeta. Este un lucru extraordinar ce se întâmplă astăzi”, afirmă Bode, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel