Vila din Franța a iubitului Liudmilei Putina, fosta soție a lui Vladimir Putin, a fost confiscată

foto: captură video YouTube, RT
foto: captură video YouTube, RT

Franţa ar fi confiscat vila unui om de afaceri rus, actualul partener de viaţă al Liudmilei Putina, fosta soție a lui Vladimir Putin.

Kremlinul a denunțat confiscarea vilei omului de afaceri rus Artur Oceretnîi în sud-vestul Franței, sugerând că această acțiune subminează "bazele" sistemului juridic francez, informează Agerpres.

"Orice atingere la adresa proprietăţii private este a priori ilegală", a afirmat purtătorul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. "În această manieră, autorităţile franceze subminează fundamentele sistemului lor juridic", a adăugat acesta.

Cum s-a ajuns aici

O vilă aparţinând unui om de afaceri rus la Anglet, în sud-vestul Franţei, a fost confiscată în decembrie 2023, în cadrul unei anchete asupra unor suspiciuni privind spălare de bani agravată, a anunţat miercuri Parchetul de la Paris.

Vila numită "Suzanna" ar fi fost achiziționată cu 5,4 milioane de euro în decembrie 2013. Conform revistei franceze Challenges, această reședință în stil Art Deco aparține omului de afaceri rus Artur Oceretnîi, partenerul actual al Liudmilei Putina, fosta soție a președintelui rus Vladimir Putin. Ancheta vizează în special stabilirea sursei de proveniență a fondurilor care au permis această achiziție.

Parchetul a subliniat că în momentul de față nu există persoane urmărite în acest dosar și a specificat că procedura a fost inițiată în urma unei plângeri depuse de asociația anticorupție Transparency International.

Reamintim că de la declanșarea conflictului între Rusia și Ucraina la sfârșitul lui februarie 2022 și până în prezent, numeroase țări occidentale au impus sancțiuni împotriva unor persoane considerate a fi apropiate de conducerea rusă și au confiscat multe dintre bunurile acestora în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel