Viktor Orban, decizie șoc privind alcoolul

Guvernul premierului Viktor Orban vine cu o nouă decizie, după ce anul trecut a introdus monopolul pe vânzarea cu amănuntul.

Guvernul ungar vrea să adopte un act legislativ prin care să introducă monopol de stat şi pentru vânzarea de băuturi alcoolice, potrivit cotidianul Napi Gazdaság, preluat de MTI.

Citând surse din interiorul Guvernului, Napi Gazdaság susţine că proiectul de monopolizare a vânzărilor de băuturi alcoolice a fost finalizat iar Guvernul de la Budapesta a demarat deja discuţiile cu jucătorii de pe piaţă care vor fi afectaţi de această decizie.

Citește și: Topul consumatorilor de alcool. Românii, pe podium

Potrivit noului sistem, băuturile alcoolice vor fi disponibile numai în magazine aprobate de către stat, la fel cum vânzările de ţigarete sunt permise numai în magazinele Nemzeti Dohánybolt.

Potrivit unui studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), populaţia Ungariei a consumat, în medie, 13,3 litri de alcool per persoană în 2010, un consum mai mare fiind înregistrat doar în alte şapte state din întreaga lume, informează Agerpres.

Citește și: Consumul de alcool are un efect pozitiv- STUDIU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel