Scutul antirachetă de la Deveselu, funcțional. Ponta: Trebuie să finalizăm al doilea proiect

Fostul premier Victor Ponta salută faptul că scutul antirachetă de la Deveselu este, începând de astăzi, activ, și transmite că un al doilea proiect, "la fel de important", trebuie finalizat.  

Vineri, la sediul MAE a avut loc ceremonia de declarare a capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă Aegis Ashore din cadrul Bazei militare de la Deveselu. La eveniment au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm; directorul Agenţiei, pentru Apărarea Antirachetă a SUA, viceamiralul James D. Syring; asistentul Secretarului General al NATO, Patrick Auroy.

În cadrul ceremoniei, a fost prezentată declarația comună România-SUA privind dobândirea capabilității tehnice a facilității de apărare antirachetă Aegis Ashore, în care se arată că scutul de la Deveselu aduce o creștere semnificativă a capacității de apărare antirachetă și a ariei de acoperire defensivă pentru zona sudică și centrală a teritoriului european al NATO în raport cu amenințările cu rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune venite din afara spațiului euro-atlantic.

Fostul premier Victor Ponta nu a ignorat acest moment important și salută, în cadrul unui mesaj pe Facebook, faptul că baza de la Deveselu a fost finalizată. 

"Mă bucur pentru operaționalizarea acestui proiect strategic esențial la care au contribuit toți liderii politici români!

Acum trebuie să finalizăm al doilea proiect, la fel de important: independența energetică a României!", a scris, vineri, Victor Ponta, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel