EXCLUSIV  Victor Ponta, demisie PSD. Bulai: Plecarea lui Daniel Constantin, adevărata problemă

Victor Ponta a declarat că-i trimite demisia în alb lui Liviu Dragnea. 

”Astăzi, o să-i trimit dlui Dragnea demisia mea în alb”, a spus Victor Ponta, miercuri. El a afirmat că ultima sa conversație cu Liviu Dragnea a fost în decembrie, când l-a întrebat dacă se vede seara cu lideri politici ai PSD pentru a pune la punct conspirații. Fostul premier a afirmat că i-a rămas libertatea de exprimare și că vrea să se bucure de ea. 

Sociologul Alfred Bulai crede că Victor Ponta ”își poate construi platforma și redeveni jucător important”. În PSD, el ajunsese un membru ca toți ceilalți. Alfred Bulai adaugă, pentru DCNews, că ”nu poate fi acuzat de trădare, pentru că pleacă la începutul mandatului parlamentar, într-o perioadă de liniște, nu în timpul protestelor sau înainte de alegeri” și nu urmează niciun vot decisiv care ar putea afecta PSD. 

În continuare, Victor Ponta poate să acționeze și să se exprime fără să fie constrâns de partid, să se exprime liber, inclusiv să critice PSD. 

”Nu ar fi o mare problemă dacă ar pleca doar Ponta, adevărata problemă e dacă pleacă și Daniel Constantin pentru că ar putea bascula mare parte de parlamentarii ALDE”, a mai spus Alfred Bulai. Amintim că PC reprezintă jumătate din ALDE. PSD e un colos în comparatie cu ALDE și nu ar resimți atât de puternic aceasta basculare. În plus, nu este un secret prietenia dintre Victor Ponta și Daniel Constantin. 

Pe de altă parte, partidele de dreapta și-au dorit întotdeauna fragmentarea stângii, atât timp cât nu au reușit unirea dreptei.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel