Victor Negrescu, discuţii cu ministrul Câciu despre PNRR: Cel mai important lucru

Foto: Facebook Victor Negrescu
Foto: Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, au avut o discuţie despre PNRR.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu şi Adrian Câciu - ministrul Finanţelor au avut o întâlnire oficială în cadrul căreia au discutat despre implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Cel mai important lucru este ca #România să poată accesa fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență. Am gândit cu Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, un mecanism eficient de implementare și modificarea cadrului legal privind folosirea PNRR, inclusiv a avansului, teme ignorate de fosta guvernare. În fiecare săptămână, sub îndrumarea președintelui Marcel Ciolacu și a secretarului general Paul Stănescu ne întâlnim pentru a ne coordona activitatea împreună cu reprezentanții noștri în Guvernul României", a scris europarlamentarul Negrescu pe Facebook.

Ciucă: Suntem în urmă cu OUG privind cadrul de implementare a PNRR; trebuie aprobată cât mai repede

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a atras atenţia miniştrilor că Executivul este în urmă cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, subliniind că actul normativ trebuie aprobat cât de repede posibil.

"Al treilea subiect este legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menţionat este că avem 507 jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor. Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri, din aceste măsuri 64 sunt reforme şi 107 investiţii. Ca atare, suntem în urmă cel puţin cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă să putem să o dezbatem şi să o aprobăm", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel