EXCLUSIV  Vicepreședinte SUA, vizită în România

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, din administrația lui Barack Obama, va efectua în 7 septembrie o vizită la Iași.

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, din administrația lui Barack Obama, va efectua în 7 septembrie o vizită la Iași. Personalitate de excepție a lumii politice americane și mondiale, Joe Biden va participa la o manifestație organizată chiar de fundația sa de luptă împotriva cancerului, The Biden Foundation.
 
Joe Biden este cunoscut în România ca prieten al lui Traian Băsescu. În primăvara lui 2014, în ultimul an de mandat al fostului președinte al României, Biden a efectuat o vizită la București, inclusiv în Centrul Istoric al orașului și i-a spus lui Băsescu: "O să-mi lipsiți, domnule președinte".
 
Biden l-a ajutat pe Băsescu, în 2012, să rămână în funcție la Cotroceni, în ciuda unui referendum prin care fostul președinte a fost demis de poporul român cu o majoritate zdrobitoare. Referendumul a fost invalidat printr-o acțiune sulfuroasă a fostei Curți Constituționale, împreună cu CSM și fostul SRI.
 
Interesul lui Joe Biden pentru lupta împotriva cancerului se datorează faptului că fiul său, Joseph Robinette "Beau" Biden, a murit de cancer. Tragedia din familia Biden l-a împiedicat pe acesta să candideze la prezidențiale împotriva lui Donald Trump. Experții spun ca șansele acestuia de a-l învinge pe actualul președinte ar fi fost mult mai mari decât ale lui Hilary Clinton.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel