Vezi cum arată primul tunel de autostradă - FOTO și VIDEO

Constructorul lotului 4 al tronsonului de autostradă Sibiu-Orăştie, Astaldi, Euro Construct Trading 98 și Astalrom, a început asfaltarea la primul tunel de autostradă realizat vreodată în România. Pe prima cale de rulare placa de beton a fost deja turnată, iar acum se va asfalta și a II-a cale de rulale.

Tunelul este gata fizic încă de la finele lunii trecute. Atunci constructorul a reuşit să “străpungă” ambele căi de rulare a tunelului, într-un timp-record, având în vedere că excavarea pământului a început la finele lunii mai-începutul lunii iunie. Metoda folosită pentru amenajare este și ea o premieră pentru România, scrie oradesibiu.ro.

Tunelul este încadrat între două viaducte, unul de 640 m, iar celălalt de 200 m, iar constructorul a muncit aproximativ un an la amenajarea acestuia.

Aproape gata

”Pot spune că la momentul acesta în proporție de 80 la sută e finalizat. Săptămâna viitoare o să începem și cea de a II-a cale pentru realizarea părții de infrastructură respectiv placa inferioară a tunelului. Calea unu, partea de placă este realizată. Urmează să punem și sistemul rutier”, a explicat Sorin Scarlat, directorul adjunct asociere Astaldi, Euro Construct Trading 98 și Astalrom.

Pentru amenajarea tunelului constructorii au folosit numai puțin de 40.000 de metri cubi de beton și fier beton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel