Vestele galbene, proteste. Imagini în spațiul public, controversă pe internet (VIDEO)

Pastişă sau original? Un desen care evocă ''Fata cu balon'', creaţie a artistului britanic Banksy, îmbrăcată de data aceasta cu o vesta galbenă şi având braţul ridicat şi o mână însângerată a apărut pe un zid din Bordeaux (sud-vestul Franţei), unul dintre bastioanele mişcărilor de protest franceze, potrivit AFP.

Deşi îndoieli serioase planează asupra autenticităţii creaţiei, opera a provocat controverse printre utilizatorii reţelelor de socializare care vor să creadă că misteriosul artist din Bristol susţine lupta vestelor galbene.

Fotografiat intens de locuitorii din Bordeaux şi de turişti, un alt desen, care evocă şoarecele anarhist, unul dintre personajele preferate ale misteriosului grafician, a fost reperat într-un loc din oraş unde se întâlnesc vestele galbene înaintea manifestaţiilor.

Bansky nu a revendicat operele


Şoarecele poartă o pancartă pe care, în locul literei A încercuite, simbolul anarhiei, scrie RIC, referire la referendumul de iniţiativă cetăţenească pe care îl solicită vestele galbene.

Artistul nu a revendicat - încă - paternitatea acestor opere nici pe site-ul său, nici pe reţelele de socializare.

Vocile care susţin că Banksy ar fi autorul spun că imaginile au apărut la scurt timp după concertul susţinut pe 14 februarie la Bordeaux de trupa britanică Massive Attack, despre al cărei component Robert Del Naja , supranumit 3D, se crede că ar fi misteriosul grafician.

Între timp, serviciile de curăţenie ale oraşului nu şterseseră încă luni desenele de pe pereţi, au constat jurnaliştii AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel