Veste tristă. Un cunoscut scriitor român a murit

Doliu
Doliu

Profesorul și scriitorul bârlădean Mihai Luca s-a stins din viață, ierit dimineață, în drum spre București, la vârsta de 82 de ani.

 El a suferit un infarct în timp se îndrepta către Spitalul Militar din Capitală, unde trebuia să facă un control medical amănunțit.

A fost solicitată ambulanța de la SAJ Buzău, care a constatat că bătrânul profesor era decedat, fiind transportat la IML Buzău, pentru efectuarea autopsiei, care va avea loc astăzi potrivit vremeanouă.ro.

Datorită unei remarcabile capacități intelectuale, profesorul Mihai Luca a fost, la numai 25 de ani, numit inspector școlar la Secția Învățământ din cadrul Raionului Bujoru, fosta Regiune Galați.

A colaborat cu nume mari ale literaturii române 

În perioada 1974-1980 a fost inspector la Comitetul de Cultură al Județului Vaslui, iar împreună cu Eugenia Moldoveanu de la Biblioteca Județeană Vaslui, a acontribuit decisiv la organizarea Festivalului de Umor „Constantin Tănase” Vaslui, colaborând foarte strâns cu mari scriitor români ca: Marin Preda, Nechita Stănescu, Horia Zilieru, Fănuș Neagu, Adrian Păunescu, Ana Blandiana, Romulus Vulpescu etc, cu actori ca Toma Caragiu, {tefdan Mihăilescu Brăila. De la toți a obținut cărțile cu atografe, el publicând apoi sub egida CARP Bârlad „Fascinația și mirajul autografului”, în 2016.

[Citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel