Veste TERIBILĂ. Ce s-ar putea întâmpla cu rețetele compensate

6retete262-IRENA
6retete262-IRENA

Un război crunt care există între medicii de familie și CNAS ar putea face câteva milioane de victime colaterale.

Nemulțumiți de faptul că CNAS le impută sume fabuloase “în mod ilegal și imoral”, medicii de familie iau în calcul posibilitatea de a nu mai emite rețete compensatorii pentru pensionarii cu pensii de cel mult 700 de lei. Vorbim despre imputări care nu au la bază o fraudă sau o greşeală a medicilor, ci legislaţia ambiguă în vigoare.

Singura „greşeală” a medicilor este aceea că au oferit servicii în Centrele de Permanență conform contractelor lor, sau că au dat reţetele strict necesare pacienţilor, conform nevoilor medicale ale acestora, medicul fiind mai aproape de pacient decât sistemul medical.

VEZI ȘI: http://www.dcnews.ro/2013/11/cnas-obliga-cjas-sa-plateasca-sume-enorme-este-o-aberatie/

“Conform regulilor de prescriere, pacienţii aduc la medic talonul de pensie şi dau o declaraţie pe propria răspundere că nu au alte venituri. Uneori pacientul a mai avut un minim venit, neluat în seamă şi neanunţat în „declaraţie (de exemplu câţiva ari de pământ la ţară sau dobânda la un mic depozit la bancă). Curtea de Conturi a imputat aceste reţete CNAS, iar unele case de asigurări le împută... medicilor", susțin doctorii care mai subliniază faptul că “de câțiva ani, pacienții cu pensii de până în 700 de lei beneficiaza de compensări avantajoase la unele medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel