Veste proastă pentru șoferi: Autostrada Sibiu-Pitești va întârzia foarte mult

23_010702
23_010702

Studiul de fezabilitate se reactualizează. Va fi gata abia peste doi ani și jumătate. Urmează apoi licitaţia şi contestaţiile. Lucrările pentru autostrada Sibiu-Pitești ar putea începe abia în 2016. Problema este că, în toată această perioadă, marii transportatori care pot aduce bani în România ocolesc țara.

Săpați prin munte, cei peste 100 de kilometri de șosea de mare viteză dintre Pitești și Sibiu rivalizează la costuri cu Autostrada Bechtel. Studiul de fezabilitate din 2008, expirat între timp, vorbea de cheltuieli de peste trei miliarde de euro. Suma ar putea fi însă chiar mai mare.

Între timp a fost construită centura Sibiului, șosea la care noua autostradă va trebui să se conecteze, așa că este necesară lungirea acesteia cu încă cinci kilometri.

Cheltuielile încep cu studiul de fezabilitate. 25 de milioane de euro estimează Compania de Drumuri că va plăti pentru reactualizarea datelor. Analiza va dura doi ani şi jumătate. Cu alte cuvinte, abia din 2016 putem ridica problema începerii lucrărilor. Autostrada Sibiu-Piteşti ar urma să scurteze cu aproximativ 50 de kilometri traseul actual prin Valea Oltului, extrem de aglomerat.

Între timp vom circula de la Nădlac la Sibiu pe autostradă

Autoritățile vor să termine de asfaltat cei aproape 330 de kilometri dintre Sibiu și Nădlac. După mai multe amânari, 24 de kilometri dintre Oraștie - Sibiu vor fi gata luna aceasta. Finalul anului ne-ar mai putea aduce înca 27 kilometri din aceeași autostradă. Avansate sunt și lucrările la șoseua Deva - Dumbrava. „Aproape de sfârşitul traseului se toarnă ultimul strat de asfalt. Cred că la finalul acestei luni sau cel târziu la începutul lunii viitoare se poate preda autostrada”, spune șeful de șantier Adriano Scatena pentru digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel