Venezuela. Serghei Lavrov atac la adresa SUA

Proteste în Venezuela
Proteste în Venezuela

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat vineri 'politica distructivă' a Statelor Unite în Venezuela, pradă tulburărilor după ce liderul opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar, relatează AFP. 

'Politica (Statelor Unite) în ce priveşte Venezuela, ca şi numeroase alte ţări, este distructivă, după părerea mea. Asta nu mai trebuie dovedit', a declarat Serghei Lavrov în cursul unei conferinţe de presă la Rabat împreună cu omologul său marocan, Nasser Bourita, retransmisă pe site-ul Ministerului rus de Externe. 'Vedem cu toţii apeluri deschise la o lovitură de stat', a continuat el, citat de agenţiile ruse de presă. 'Acest comportament (al Statelor Unite) este inadmisibil, sabotează principiile Cartei ONU şi normele comunităţii internaţionale', a mai spus şeful diplomaţiei de la Moscova, adăugând că Rusia îşi va apăra poziţia dacă va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă.

Tensiunea, în creștere


Tensiunea a crescut în Venezuela după ce liderul opoziţiei şi preşedinte al parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al ţării în locul lui Nicolas Maduro, preşedintele în exerciţiu. Juan Guaido a fost deja recunoscut de Statele Unite, apoi de mai multe ţări din America Latină şi de Canada. Rusia - al doilea creditor al Caracasului după China - este un important sprijin politic şi financiar al Venezuelei, sufocată de o profundă criză economică. În decembrie, preşedintele venezuelan, Nicolas Maduro, a anunţat astfel în cursul unei vizite la Moscova investiţii ruse de şase miliarde de dolari în sectorul petrolier şi minier din Venezuela. Joi, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat sprijinul pentru actuala putere cu prilejul unei discuţii telefonice cu Nicolas Maduro.

VEZI ȘI:

Criză Venezuela. Maduro, întrevedere cu președintele autoproclamat

Venezuela. Președintele autoproclamat, solicitare pentru armată


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel