Venezuela. Președintele autoproclamat, solicitare pentru armată

Protest-Venezuela
Protest-Venezuela

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a cerut armatei să treacă de partea lui împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, să-i îndepărteze pe cubanezi din rândurile sale şi să permită intrarea ajutorului umanitar în ţară, relatează dpa.

'A venit momentul să fiţi de partea constituţiei', a declarat Guaido într-un mesaj către armată la un miting de amploare de la Caracas. 'Fiţi de partea poporului venezuelean', a mai afirmat Guaido, adăugând: 'Este timpul ca cubanezii să părăsească forţele armate'. El a cerut armatei să permită intrarea în ţară a ajutorului umanitar, pe care l-a solicitat joi administraţiei americani. Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că SUA sunt dispuse să acorde un ajutor umanitar în valoare de 20 de milioane de dolari Venezuelei. De asemenea, Guaido le-a cerut susţinătorilor săi să continue lupta până când preşedintele Nicolas Maduro va fi de acord să organizeze noi alegeri. 'Cei care uzurpă astăzi simbolurile puterii cred că vom obosi', a spus el în uralele mulţimii, anunţând mitinguri şi proteste pentru această săptămână şi săptămâna viitoare. 'Aici nimeni nu oboseşte, aici nimeni nu se predă', s-a angajat el.

Mesaj pentru oficialii americani

Juan Guaido le-a cerut cu acest prilej şi diplomaţilor americani să rămână în ţară, sfidând termenul care le-a fost dat de preşedintele Nicolas Maduro, de a părăsi Venezuela până duminică. 'Le spunem oficialilor de la ambasada SUA că pot rămâne', a spus autoproclamatul preşedinte interimar. 'Am văzut cum uzurpatorul, cu aroganţă şi lipsă de politeţe, a dat afară oficiali din ambasada SUA, dar astăzi noi spunem că sunt bineveniţi, pentru că parlamentul nostru îi protejează', a spus el, adăugând că vrea ca 'toate ambasadele' să rămână deschise. Nicolas Maduro a anunţat miercuri că rupe relaţiile diplomatice cu Washingtonul, după ce administraţia preşedintelui Donald Trump l-a recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei. Departamentul de Stat american a anunţat joi că a dispus ca personalul diplomatic neesenţial să părăsească Venezuela. Unii dintre membrii personalului diplomatic au fost văzuţi plecând vineri în autovehicule însoţite de poliţie, relatează media locale.

VEZI ȘI:

Criză Venezuela. SUA, intervenție pentru recunoașterea opozantului lui Maduro

SUA, alertă de securitate în Venezuela. Personalul diplomatic, vizat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel