Veneția are încă nevoie de turiști, spun localnicii devastați de inundații

Un localnic din Veneția povestește adevărata față a inundațiilor din ultimele zile. Cu toate acestea, orașul are nevoie de turiști. 

Sebastian Fagarazzi mergea de la terminalul de autobuz de la Piazzale Roma spre casa lui din Cannaregio, la prânz, miercuri, când a văzut doi turiști care se apropiau de el, cu valize în mână, gata să fugă din oraș, scriu jurnaliștii de la CNN. 

„Se uitau la mașini, cum ar fi:„ Dumnezeule, este mântuirea ", a spus el.

Dar, în timp ce imaginile cu mese plutitoare și taxiuri cu apă se încadrează în inundațiile de marți seara, orașul nu este sub apă.

Acqua alta - literalmente "apă mare" - este cauzată de maree ridicată. În mod normal, durează câteva ore. Chiar marți, când inundațiile au fost la fel de grave ca în ultimii 50 de ani, orașul a fost „complet uscat" trei ore și jumătate mai târziu, spune Fagarazzi.

Mesaj pentru turiști

Și are un mesaj pentru turiști care iau în calcul să plece într-o călătorie la Veneția: „În acest moment oamenii trebuie să câștige bani pentru a supraviețui pierderilor pe care le-au avut", a spus el.

„Dacă oamenii decid să nu vină, oamenii care au nevoie disperată de bani nu vor primi niciunul, pentru că ne bazăm pe turism".

Inundațiile din ultimele ore i-au făcut pe venețieni să piardă bunuri din casele lor, stocuri din magazinele lor și putere - peste tot, mai precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel