Vedetele lui Putin. Cine sunt jurnaliștii care lucrează la comanda liderului de la Kremlin și ce proprietăți de lux au în Europa - FOTO

Vedetele lui Putin. Cine sunt jurnaliștii care lucrează la comanda liderului de la Kremlin și ce proprietăți de lux au în Europa / Foto: Colaj capturi video Youtube / Pixabay
Vedetele lui Putin. Cine sunt jurnaliștii care lucrează la comanda liderului de la Kremlin și ce proprietăți de lux au în Europa / Foto: Colaj capturi video Youtube / Pixabay

Află în articol cine sunt principalii propagandiști ai lui Vladimir Putin.

Vedetele de la televiziunile lui Vladimir Putin au averi uriașe. Unul dintre cei mai populari prezentatori din Rusia are cetățenie britanică și deține un apartament în Londra, cumpărat cu aproximativ un milion de euro. Prezentatorul de știri este considerat un propagandist al președintelui Rusiei.

Serghei Brilev vorbește despre războiul  din Ucraina la un post controlat de stat, iar TV Rossiya 1 descrie războiul drept o operațiune militară specială, care protejează guvernul Ucrainei. În acest context, miniștrii guvernului britanic sunt sub presiune pentru a impune sancțiuni împotriva prezentatorului. Și alte vedete de televiziune din Rusia s-au confruntat deja cu sancțiuni din partea Uniunii Europene pentru dezinformare privind războiul din Ucraina, scrie The Guardian.

”Există dovezi clare că Serghei Brilev este un propagandist al Kremlinului"

Deputatul laburist Stephen Kinnock a cerut în parlament Ministerului de Interne „să ia măsuri pentru a-i retrage cetățenia britanică, a-l interzice din Regatul Unit și a-i îngheța bunurile din Regatul Unit”. Ministerul de Interne a declarat săptămâna trecută că nu va comenta cazuri individuale.

Kinnock a spus: „Mi se pare că există dovezi clare că Serghei Brilev este un propagandist al Kremlinului și joacă un rol important în sprijinirea războiului barbar al lui Putin din Ucraina.

„Guvernul britanic trebuie să efectueze o investigație completă și amănunțită asupra domnului Brilev pentru a judeca dacă ar trebui să fie sancționat. Având în vedere informațiile pe care le-am văzut, se pare că cazul este clar că ar trebui să fie vizat pentru sancțiuni.”

Brilev este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din Rusia. El a fost comentator oficial la inaugurarea prezidențială a lui Putin în 2018, când a fost acuzat că nu a raportat despre protestele și detențiile legate de ceremonie. De asemenea, este membru al consiliului rus pentru afaceri internaționale, co-fondat de ministerul rus de Externe și prezidat de ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Brilev a muncit în Londra

Brilev a lucrat în Londra ca corespondent, din 1996 până în 2001. Printre intervievații săi se numără Putin, Barack Obama și David Cameron.

O investigație a liderului opoziției ruse, acum închis, Alexei Navalnîi, în noiembrie 2018 acesta era pe listele electorale în Marea Britanie, iar soția sa deținea un apartament în Chiswick, vestul Londrei, cumpărat cu 700.000 de lire sterline în martie 2016.

Prezentatorul a confirmat informațiile pe Facebook, scriind: „Primul meu permis de ședere în Marea Britanie și a doua cetățenie este un fapt pe care angajatorii mei îl cunosc foarte bine... În ceea ce privește proprietatea din Londra, aceasta a fost achiziționată prin fonduri ale căror surse sunt transparente și bine cunoscute autorităților financiare și fiscale relevante.”

Registrele de carte funciară examinate de jurnaliști săptămâna trecută au relevat că soția lui Brilev, Irina, deține în continuare proprietatea. De asemenea, este acționar la societatea de administrare a blocului din Chiswick.

Cine sunt Vladimir Soloviev și Olga Skabeieva

Un alt prezentator al postului controlat de stat este Vladimir Soloviev, în vârstă de 58 de ani. Presa scrie că două vile deținute de el în zona Lacului Como din Italia, în valoare de 8 milioane de euro, au fost puse sub sechestru de autorități.

Olga Skabeieva, în vârstă de 37 de ani, prezentatoare a unui talk-show la Rossiya 1, a fost sancţionată de UE luna trecută, acuzată că a răspândit „propaganda anti-ucraineană”

VEZI ȘI: Putin, făcut preș la televiziunea de stat. Deși jurnaliștii au primit comenzi clare, invitații l-au sfidat. Au criticat invazia Ucrainei: Mai rea decât Afganistanul - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel