Putin, făcut preș la televiziunea de stat. Deși jurnaliștii au primit comenzi clare, invitații l-au sfidat. Au criticat invazia Ucrainei: Mai rea decât Afganistanul - VIDEO

Putin, făcut preș la televiziunea de stat. Deși jurnaliștii au primit comenzi clare, invitații l-au sfidat. Au criticat invazia Ucrainei: Mai rea decât Afganistanul / Foto: Kremlin.ru
Putin, făcut preș la televiziunea de stat. Deși jurnaliștii au primit comenzi clare, invitații l-au sfidat. Au criticat invazia Ucrainei: Mai rea decât Afganistanul / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută pentru el, chiar la televiziunea de stat.

Rușilor li s-a oferit în sfârșit adevărul despre războiul din Ucraina, după ce Kremlinul a impus cenzura și le-a interzis jurnaliștilor să transmită alte informații decât cele comunicate de oficialii ruși. Aseară, invitații de la una dintre cele mai populare emisiuni de la televiziunea de stat au riscat să se confrunte cu furia lui Vladimir Putin și au denunțat invazia Ucrainei de către Rusia ca fiind „mai rea” decât invazia sovietică a Afganistanului, care a contribuit la doborârea Uniunii Sovietice.", scrie Daily Mail.

Semyond Bagdasarov, un profesor universitar, a folosit o apariție în emisiunea difuzată la o oră de maximă audiență „O seară cu Vladimir Soloviev” de la Russia 1, pentru a-i cere public lui Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Nimeni nu s-a așteptat la așa ceva, mai ales că se știe deja că televiziunile de stat transmit doar informații care favorizează regimul lui Putin.

Mai mult decât atât, profesorul universitar a avertizat în cadrul acestei emisiuni că aliații precum China și India ar putea în curând să întoarcă spatele Moscovei.

„Propagandistul-șef” al lui Putin a încercat să îi închidă gura

„Propagandistul-șef” al lui Putin, Vladimir Soloviev, care a fost sancționat de UE, a încercat să-l întrerupă pe Semiond Bagdasarov după ce academicianul i-a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina e chiar "mai rău decât Afganistanul".

"Sunt mai mulți oameni și sunt mai avansați în mânuirea armelor lor. Nu avem nevoie de asta. Destul deja.", a continuat Bagdasarov.

”Dacă această imagine începe să se transforme într-un dezastru umanitar absolut, chiar și aliații noștri apropiați, cum ar fi China și India, vor fi forțați să se distanțeze de noi. Această opinie publică, cu care au saturat lumea întreagă, poate juca prost pentru noi... Încheierea acestei operațiuni va stabiliza lucrurile în țară”, a mai spus Bagdasarov.

Karen Shakhnazarov, regizor și expert de stat, a încercat, de asemenea, să distrugă narațiunea Kremlinului conform căreia efectuează o „operațiune specială” limitată în regiunea Donbas, făcând referire la atacurile asupra capitalei Kiev - care este situată la sute de mile distanță.

„Îmi este greu să-mi imaginez că va fi luat un oraș precum Kievul. Nu îmi pot imagina cum ar arăta asta", a spus el, chiar dacă trupele lui Putin se apropie de capitală și lansează atacuri la periferie.

Au vorbit deși asta înseamnă că pot face până la 15 ani de închisoare

Cei doi au vorbit în ciuda faptului că guvernul rus a adoptat săptămâna trecută legi care amenință cu 15 ani de închisoare pentru oricine publică „știri false” despre război, „fals” însemnând pentru guvernul rus orice critică la adresa acțiunilor Kremlinului.

Aproape toate mass-media independente din Rusia s-au închis de când a fost introdusă această lege. Asta înseamnă că cetățenii ruși care caută informații despre război sunt forțați să apeleze la mass-media controlată de stat, care a dezinformat masiv în această perioadă, spunând că războiul din Rusia este o „operațiune militară specială” pentru „denazificarea” Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel