Vaslui: Echipaj medical blocat

Un echipaj medical nu a putut interveni la o femeie în vârstă de 87 de ani care se afla în stare gravă din localitatea Găvanu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au declarat, sâmbătă, că echipajul nu a putut interveni din cauza drumului impracticabil.

"Din cauza drumului impracticabil, echipajul medical nu a putut ajunge la pacientă, care avea retenţie acută de urină şi aparat de oxigen, drept pentru care a fost trimisă în sprijin şenilata de la Detaşamentul Vaslui", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene. 

Pe parcursul zilei de vineri au apărut imagini în mediul online cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean care a fost solicitat să intervină la un caz din aceeași localitate. În imagini se putea observa faptul că echipajul a fost nevoit să străbată pe jos drumul către pacient, deoarece ambulanța a rămas împotmolită pe un drum de pământ.

Potrivit Agerpres, Directorul SAJ Vaslui, Mihaela Corduneanu a declarat că intervențiile echipajelor medicale sunt îngreunate din cauza infrastructurii proaste.

Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm zilnic. Din păcate, nu toată infrastructura este pusă la punct, avem drumuri de piatră, avem drumuri de pământ. Noi ne desfăşurăm activitatea aşa cum putem, facem tot posibilul să intervenim cu resursele de care dispunem. Sunt zone unde nu se poate intra nici cu şenilata, iar acolo echipajele medicale merg pe jos la pacienţi sau bolnavii sunt aduşi cu căruţa sau chiar pe braţe de aparţinători, a declarat managerul SAJ Vaslui. 

[citeste si]

În ultima perioadă, echipajele medicale au întâmpinat probleme cu privirea la infrastructura proastă, mai ales în sezonul rece, din cauza ploilor care fac drumurile de pământ să fie inaccesibile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel