Vaslui: AJOFM organizează cursuri de calificare pentru şomeri

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează în cursul lunii august un număr de cinci cursuri de calificare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu, în municipiul reşedinţă vor fi organizate două cursuri, unul pentru bucătari şi unul pentru ospătari, la Bârlad şomerii vor beneficia de două cursuri, pentru meseriile de coafor şi manichiurist, iar în municipiul Huşi se va derula un curs de formare profesională pentru cei care vor să devină inspectori de resurse umane.

59 de programe de formare profesională

'Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii, care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă. Activitatea de formare profesionala asigură, prin organizarea de cursuri de formare profesională, pentru persoanele fizice şi juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire şi perfecţionare profesională a forţei de muncă, pregătirea profesională a personalului propriu din cadrul agenţilor economici, în vederea prevenirii şomajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu şanse reduse de integrare pe piaţa forţei de muncă: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilităţi, şomeri de lungă durată, deţinuţi', a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Planul de formare pentru anul 2018 cuprinde un număr de 59 de programe de formare profesională pentru un număr de 1.015 şomeri şi 48 de deţinuţi. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Vaslui, la nivelul judeţului sunt 11.978 de şomeri, dintre care 819 indemnizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel