Vasilcoiu arată mutarea lui Baciu de la CNPP, de teamă să nu fie înlocuit: Și-a scos singur un post de director la concurs

foto ilustrativ Pixabay
foto ilustrativ Pixabay

Cristian Vasilcoiu arată ce mutare ar fi făcut Daniel Baciu de la Casa Națională de Pensii Publice, pentru a nu rămâne fără post. 

”Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, și-a scos singur la concurs un post de director în cadrul instituției, de teamă că va fi înlocuit! Astfel, Baciu și-a organizat lui însuși un concurs pe care îl va da cu subalterni, pentru a deveni director general adjunct al Direcției Accidente de Muncă din cadrul CNPP.” a scris Cristian Vasilcoiu, fost consilier în Guvern, pe Facebook. 

Vezi aici

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii spune că amânarea PNRR le-a dat peste cap planurile pentru recalcularea pensiilor. Acesta precizează că un termen optimist pentru încasarea primelor pensii recalculate ar putea fi anii 2024-2025. 

"Sunt două procese separate care merg mână în mână: este vorba despre partea practică, strict tehnică și partea legislativă care trebuie la un moment dat să se îmbine, iar noi să recalculăm cele aproximativ cinci milioane de dosare de pensii, dar trebuie să avem și actul normativ care să ne permită să facem acest lucru. Noi aveam premisele ca acest PNRR să poată fi aprobat din vară, dar acum că s-a dus până în toamnă, trebuie să reevaluăm datele, să ne putem plia pe această situație de fapt. Avem obligația ca sporurile cu caracter nepermanent, dar pentru care s-au asigurat contribuții la asigurări sociale, să reușim să le introducem în programul informatic, astfel ca în momentul în care avem și actul normativ aprobat, să putem să dam aceste drepturi care sunt unele suplimentare față de actuala legislație și acest lucru va duce de asemenea la creșterea pensiilor, pentru că în acest moment nu sunt luate în calcul: mă refer la acordul global, la prime, premii și alte sporuri specifice fiecărei ramuri," a spus Daniel Baciu la Antena 3. 

"Principalul obiectiv al acestei legi a pensiilor este eliminarea inechităților. Pe principiul contribuției, la contribuții egale, trebuie să avem și pensii egale. Cel care a ieșit la pensie cu 1000 lei dar are un punct de pensie, va ajunge la nivelul celui cu pensia superioară, adică 1442 lei. Trebuie în primul rând să avem cadrul legal pentru începerea recalculării pensiilor." a declarat Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii.

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel