Vandalism la muzeul Luvru: A scris cu markerul pe o operă a lui Delacroix

5216482
5216482

O vizitatoare a filialei muzeului Luvru din Lens a fost arestată, joi seară, după ce a vandalizat celebrul tablou al pictorului Eugène Delacroix, "La Liberté guidant le peuple". Potrivit instituției culturale, femeia a reuşit să scrie un mic text cu marker pe opera de artă, experții urmând să decidă dacă pictura va avea nevoie de restaurare, informează AFP.

Femeia, în vârstă de 28 de ani, din Pas-de-Calais, a scris cu un marker pe partea inferioară a tabloului pictat de Eugène Delacroix, joi seară, cu puţin timp înainte de închiderea Louvre-Lens - filiala prestigiosului muzeu parizian, situată în nordul Franţei.

Imediat, femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost blocată de un agent de pază şi un alt vizitator, predată poliţiei şi reţinută, au precizat reprezentanţii muzeului, care au depus plângere.

Reprezentanţii muzeului Luvru spun că inscripţia este superficială, cu dimensiuni de  30 de centimetri lungime și 6 cm înălțime, şi se aşteaptă să poată fi curăţată uşor. Muzeul Louvre-Lens a fost închis, vineri, pentru publicul larg.

"Distrugerile vor fi evaluate începând din seara aceasta, de departamentul de pictură al muzeului Luvru şi un restaurator specializat care a fost trimis la faţa locului", au precizat reprezentanții muzeului, joi seară. În funcţie de "diagnostic", se va decide dacă pictura va fi sau nu trimisă unor specialişti care se ocupă de restaurări.

"La Liberté guidant le peuple" (1830), de Delacroix, inspirată de mișcările revoluţionare din Franţa, din 27, 28 şi 29 iulie 1830, este, alături de "Portrait de Balthazar Castiglione", de Raphaël, şi "La Madeleine à la veilleuse", de Georges de La Tour, una dintre capodoperele expuse timp de un an în noul muzeu din Lens, inaugurat pe 4 decembrie 2012 şi care a avut deja 205.000 de vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel