Valeriu Steriu (PSD) a trecut la DEZVĂLUIRI despre Dăncilă înainte de turul 2

Valeriu Steriu, purtător de cuvânt PSD, a trecut la dezvăluiri despre Viorica Dăncilă în ultima zi de campanie electorală.

”Deși membru PSD cu ștate vechi (am mai bine de 10 ani în PSD și sunt mândru de fiecare zi petrecută în acest partid), despre cum este Viorica Dăncilă, până de curând, nu știam decât din relatările prietenilor mei de la Bruxelles, care o lăudau pentru modul în care muncea, se documenta și pentru amendamentele la Politica Agricolă Comună pe care le depusese în calitate de membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.


Când, în ianuarie 2018, ajunge Prim Ministru, o sun cinci luni mai tarziu pentru a cere o audiență de câteva minute în care doream să-i semnalez câteva propuneri legislative aflate în circuitul legislativ și pe care vroiam să le explic pentru a putea fundamenta poziția Guvernului. Îmi răspunde la telefon de la primul apel, iar a doua zi eram deja față în față. De la Adrian Năstase nu mi s-a mai întâmplat să fiu primit de un Premier atât de repede și cu atât de multă bună-voință. Doamna Dăncilă a fost politicoasă și eficientă. În mai puțin timp decât le-ar lua opozanților "de bine" să scrie o insultă la adresa dânsei, noi am clarificat deja propunerile. Doar cine nu știe ce înseamnă preluarea Guvernului nu poate înțelege cât de multă bunăvoință implică o întâlnire cu un simplu parlamentar în primele zile, când tot Palatul Victoria este un furnicar de oameni și când o mie de subiecte de organizare sunt toate urgente, în același timp.


De atunci, dânsa a fost ocupată să guverneze, cu rezultate excelente aș adăuga eu, iar eu am rămas un membru activ al PSD. Ne intersectam la reuniunile extinse ale conducerii PSD cu parlamentarii, dar nu interacționam foarte des. Astfel încât am fost surprins să aflu că sunt nominalizat să fac parte din echipa sa, în calitate de purtător de cuvânt. Am avut o discuție scurtă, în care am clarificat principiile colaborării în ceea ce privește comunicarea, discuție la care a participat și colega și prietena mea Beatrice Tudor. Apoi doamna Dăncilă a făcut propunerea în CEX-ul de pe 10 septembrie, iar drumul meu și al dânsei au devenit aproape inseparabile de atunci și până în prezent.


În această campanie am lucrat zi de zi alături de ea și de echipa sa. Și din această calitate vrea să fac câteva "dezvăluiri"


Viorica Dăncilă lucrează cu adevărat în echipă, iar asta se vede la nivelul activității curente și la modul în care fiecare se raportează la ce face echipa. Fiecare membru face propuneri, fiecare ascultă, prestațiile fiecăruia se analizează, se mai fac critici, se mai fac corecturi, ne consultăm cu alți colegi care stăpânesc tehnic anumite domenii, avem un dialog permanent cu echipa de consultanță pentru campanie (o echipă foarte bună, căreia vreau să-i mulțumesc pentru colaborarea din această perioadă). Dar totul pleacă de la șef. Iar faptul că Viorica Dăncilă a instituit o atmosferă de dialog și de încredere, în care fiecare poate vorbi liber, a contat mult. A fost o campanie extrem de muncită, dar fără dramă. Ceea ce mă face să-mi amintesc de mantra campaniei lui Barack Obama din 2008, atunci când echipa sa de campanie îl alinta pe viitorul președinte al SUA cu termenul "No drama Obama", pentru că viitorul șef de stat era mereu calm și încrezător și era un colaborator al echipei, nu doar un beneficiar distant al muncii lor.


Viorica Dăncilă muncește. Mult. Foarte mult.

Se pregătește mult. Este interesată să fie tot mai bună și depune eforturi pentru asta. Ceea ce este tot ce-ți poți dori de la un candidat pentru funcția de președinte al României. Da, pentru a face față celui mai lung maraton de comunicare dintre un candidat și presă din istoria post-decembristă a României, a muncit ore întregi, pentru a se documenta, pentru a analiza toate subiectele. Și da, era conștientă că va fi întrebată și răutăți; era conștientă ca va fi atacată și pe tema limbii engleze și a locului de muncă al fiului său; era conștientă de toate subiectele periculoase. Și niciodată nu a acceptat nimic mai puțin decât deschidere și transparență totală. Niciodată nu a luat în calcul să nu primească orice întrebare, de la orice ziarist, pe orice temă. Niciodată nu a luat în calcul să limiteze conferința sau să limiteze sfera întrebărilor. Și pentru că tot am ajuns la sfere...


După 145 de minute, la ultima întrebare, eu, în calitate de moderator am spus "Stop" jurnalistei care a întrebat despre aria cercului, înainte de a asculta până la capăt.

Și nu pentru că aveam vreo rezervă pentru că doamna Dăncilă nu ar ști răspunsul. Ci pentru că mie mi să părea că deja devenea prea mult de dus: trecuseră aproape 3 ore, nu băuse o gură de apă, stătuse în picioare și vorbise fără întrerupere. Doamna Dăncilă însă a insistat să fie adresată întrebarea și a oferit un răspuns aproape instantaneu. Un răspuns aproape corect, fără constanta pi; în orice caz, un răspuns mai aproape de realitate decât ar fi putut oferi mulți oameni și cu siguranță un răspuns mai aproape de realitate decât ar fi putut oferi extrem de mulți politicieni. Până la urmă era o conferință de presă despre ce va face candidatul Dăncilă ca președinte, nu era un extemporal surpriză la geometrie. (Oare Trump, Macron sau Merkel ar fi răspuns mai bine, după aproape 3 ore fără întrerupere? Cert este că Iohannis, indiscutabil a greșit mai mult alegând să tacă zâmbind întru-un mod pe care el îl crede inteligent).


Când spun că Viorica Dăncilă muncește, chiar nu-i fac dreptate, pentru că este prea puțin. Adevărul este că muncește enorm. În primele 3 săptămâni ale campaniei pur și simplu a arat țara. A mers în aproape fiecare județ, în localități mari sau mici. S-a văzut cu zeci de mii de oameni. S-a încărcat pozitiv de la fiecare dintre oamenii întâlniți și și-a îmbunătățit prestația după fiecare întâlnire, după fiecare discurs, după fiecare conferință, după fiecare interacțiune.


Viorica Dăncilă iubește oamenii. Iar aceștia, odată ce o întâlnesc și apucă să o cunoască, cât de cât, o iubesc la rândul lor. Da, mai are uneori emoții în fața camerelor de luat de vederi. Da, mai are uneori emoții pe scenă, când întâlnește privirea a mii de oameni. Dar sunt curios: ce om nu ar avea emoții să vorbeacă pe scenă, sub mii de ochi care te fixează? Cred că acela care nu simte absolut nicio tresărire, fie este robot, fie a pierdut orice contact cu umanitatea.


În particular, Viorica Dăncilă este un om pe care ți l-ai dori prieten. Nu are nicio legătură cu aroganța (spre deosebire de alții), este relaxată și prietenoasă și este plină de umor. Este tonifiant să lucrezi alături de ea. Și pe cât de caldă este ca om, poate fi și aprigă sau autoritară atunci când situația o impune. Iar acest lucru este cu atât mai fascinant, pentru că arată complexitatea unui om care nu se teme să se arate așa cum este: cu bune și rele, cu slăbiciuni și puncte tari.


Viorica Dăncilă are o familie frumoasă și unită, pe care politica nu a reușit să o afecteze, în ciuda lucrurilor care s-au spus despre ea ( și chiar s-au spus lucruri...). L-am cunoscut pe soțul său cu prilejul lansării candidaturii, fără să știu la acel moment este că este partenerul doamnei Dăncilă. Ne invitam reciproc să ieșim pe o ușă și m-a surpins faptul că, deși mai în vârstă ca mine, m-a invitat pe mine să ies primul. Asta arată un om care a rămas om, fără ca funcția soției să i se urce la cap. M-am intersectat și cu fiul doamnei Dăncilă, un băiat discret, tăcut, cu mult bun-simț, bine educat. Sunt convins că în familia Dăncilă și câinele familiei este foarte bine educat, pentru că ei sunt acel gen de familie care a reușit să-și găsească echilibrul.

(w670)


Am petrecut ziua votului pentru turul întâi alături de ea și de colegii din echipa de campanie și am admirat modul în care vorbea cu liderii de organizații județene: politicos și cu permanente îndemnuri mobilizatoare. Cum vă spuneam, o campanie dusă cu demnitate și decentă, fără dramă gratuită. Partidul o ascultă pentru că este un lider care conduce din față, din primul rând, care nu se teme și care nu se ascunde.


Nu știu ce veți face voi pe 24 noiembrie, nu știu ce program aveți sau ce planuri v-ați făcut. Dar vă spun ce voi face eu: las tot ce aveam de făcut și merg să votez, cu toată inima, un candiat care este întâi de toate om și abia apoi politician, un om cald, care face un contrast vizibil și de pe Lună cu răceala actualului șef de stat. Și tocmai de asta sunt convins să o votez pe doamna Dăncilă: pentru că nu va fi un șef (de stat), ci un președinte al tuturor românilor.


Viorica Dăncilă merită respectul nostru și merită votul nostru! Hai la vot! Hai la vot cu inima!”, a scris Valeriu Steriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel