Vâlcov, în Senat: Vă rog să aprobați arestarea mea

Senatorul Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor Publice, le-a cerut colegilor din Parlament să încuviințeze cererea DNA privind arestarea sa preventivă.

"Vă rog să lăsați justiția să spună dacă trebuie să fiu reținut sau arestat. Solicitarea mea este să dați un vot 'da', fiind și ziua mea cred că este o rugăminte în plus. Nu vreau să fiu pus în situația de a-mi da demisia din Senat pentru a ajunge în fața Senatului", a declarat Vâlcov.

Scurtul discurs al lui Vâlcov de la tribuna Senatului contrastează cu cel al antevorbitorului său, Dan Șova, care le-a cerut senatorilor să nu permită arestarea sa. "Vreau să mă apăr ca om liber", a spus Șova. "Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă așa cum o să vrea", a mai afirmat fostul ministru al Transporturilor. 

DNA a cerut marți un al doilea aviz de urmărire penală și arestare pe numele lui Darius Vâlcov. Procurorii au extins ancheta penală în cazul fostului primar al orașului Slatina după ce au descoperit că a realizat acte de comerț incompatibile cu funcția de senator și ministru. Anchetatorii îl suspectează pe Vâlcov că a administrat firme prin interpuși, iar câștigurile le-a păstrat într-un seif.

Dan Șova, discurs în Senat: Dumnezeu să fie cu voi. Vreau să mă apăr ca om liber

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel