USR, plan pentru anticipate. Coita, surprins de Sidler: Mi-ați dat ecran albastru. Țineți țara în haos

Alex Coita
Alex Coita

Alegerile anticipate au fost subiectul unei discuții între analistul Alex Coita și deputatul USR Cristian Seidler.

Alex Coita a analizat posibilitatea ca România să organizeze alegeri anticipate, un obiectiv al USR-ului, anunțat în repetate rânduri de Dan Barna. Alex Coita a subliniat că USR dorește anticipate, dar va vota guvernul Orban în Parlament, fapt ce îi va îndepărta de acest obiectiv.

„Pe cale de consecință, pentru anticipate, ar rezulta ca USR să nu voteze Guvernul Orban pentru că dacă îl votează și acest Guvern se va instala nu se mai pot organiza anticipate”, a precizat Alex Coita, la România TV.

Cristian Seidler a intervenit și a precizat că anticipatele se pot organiza dacă Ludovic Orban și-ar depune ulterior mandatul. „E o cale din punct de vedere tehnic și legal”, a precizat reprezentantul USR. „Există o decizie al Biroului Național al PNL care vorbește despre necesitatea alegerilor anticipate”, a completat Seidler.

 

Își depune Orban mandatul?

„Îmi cer scuze. Stați că mi-ați dat ecran albastru (n.r. - blue screen - mesaj de eroare pe diferite sisteme de operare). Poate sunt eu mai nou în politică. Deci dumneavoastră vreți să votați Guvernul Orban iar mai apoi să se întâmple ce pentru anticipate? Vă bateți joc de electoratul USR, cum să își depună mandatul?” a replicat Alex Coita.

„Nu, nu ne batem joc. Votul nostru, fie dacă e pentru sau împotrivă, depinde de ceea ce va urma să se întâmple. Vineri sunt programate discuțiile dintre domnul Orban și conducerea USR. Dacă presupunem că vom vota Guvernul, există încă o cale tehnică către anticipate. Dacă presupunem că nu vom vota Guvernul, există din nou o cale tehnică. Menținem această idee. Ea e perfect validă în oricare dintre scenarii”, a precizat Sidler.

„Validă, doar că țineți țara în haos ceea ce nu știu cât de valid este pentru români”, a concluzionat Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel