USR: Candidații la alegerile locale parțiale

Uniunea Salvaţi România (USR) va avea candidaţi în cel mult 10 unităţi administrativ-teritoriale în care luna viitoare se vor desfăşura alegeri locale parţiale, a anunţat, vineri, la Tulcea, preşedintele partidului, Nicuşor Dan. 

"Probabil vom avea între cinci şi 10 candidaţi. Nu vrem să inventăm candidaţi acolo unde nu avem organizaţii", a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, preşedintele USR. 

Nicuşor Dan a amintit că în urmă cu trei zile, la Târgu Jiu a lansat candidatul la Primărie, Radu Miruţă. "Candidatul nostru la primăria Târgu Jiu este o persoană foarte interesantă. Este un inginer în telecomunicaţii care lucrează din Târgu Jiu pentru o mare companie străină şi care predă la Politehnica din Bucureşti, unde câştigă mai puţin decât cheltuieşte cu benzina până acolo", a precizat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres. 

Un alt candidat lansat deja de USR este Radu Samson, care doreşte să ocupe funcţia de primar al oraşului Roman. "Sunt oameni pe care nu-i cunoaşteţi acum, dar care vor avea un parcurs extraordinar", a apreciat preşedintele USR. 

Referindu-se la congresul formaţiuni, care va avea loc în perioada 12-14 mai şi unde vor fi alese persoanele care vor ocupa funcţii de conducere, Nicuşor Dan a amintit că are trei contracandidaţi la postul de preşedinte al partidului. 

"Dincolo de micile tensiuni care au apărut, cred că a fost un exerciţiu foarte important pentru noi să ne gândim cu toţii, şi mai ales oamenii care şi-au propus proiecte când au candidat, care e viitorul USR. Am citit ce-au propus candidaţii şi am avut de învăţat", a menţionat Nicuşor Dan. 

Proiectul lui pentru USR vizează ca acest partid să ajungă peste doi ani, atunci când va avea loc un nou congres naţional, al doilea partid din România şi să-i anunţe pe candidaţii din cele 60 de oraşe în care acum USR are filialei locale, iar în 2020 România să aibă un premier din membrii acestui partid. 

Susținere pentru Nicușor Dan

În timpul conferinţei de presă, deputatul Ion Stelian a anunţat că cei doi parlamentari constănţeni ai USR vor veni lunar la sediul partidului din Tulcea pentru a se întâlni cu membrii, simpatizanţii şi voluntarii USR. 

"Am decis ca parlamentarii din Constanţa să vină periodic în Tulcea şi să se întâlnească cu oamenii de aici să le auzim problemele. Cele din Tulcea au anumite specificităţi şi este bine să le preluăm pentru a încerca să facem nişte lucruri bune", a afirmat deputatul Ion Stelian. 

De asemenea, conducerea organizaţiei teritoriale a USR a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan la funcţia de preşedinte al USR şi că la începutul lunii iunie vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei. 

Guvernul a decis organizarea în 11 iunie a scrutinului local parţial pentru alegerea primarilor în 49 de unităţi administrativ-teritoriale în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate. În judeţul Tulcea vor fi organizate alegeri locale parţiale în comuna Beidaud. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel