Ursuleţi pe stradă. Valea Prahovei, promenadă pentru blănoşi

Opt urşi au fost văzuţi, marţi seară, pe străzile staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Azuga de pe Valea Prahovei, jandarmii fiind chemaţi să intervină pentru îndepărtarea animalelor.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, o primă situaţie a fost sesizată la Buşteni, la ora 18,15, fiind semnalată prezenţa unei ursoaice însoţită de doi pui pe o stradă din oraş.

După aproximativ o oră, echipajele au fost solicitate să intervină într-un caz similar în Azuga, alţi doi urşi fiind văzuţi după ora 20,00 pe străzile oraşului Sinaia.

Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea animalelor cu semnale acustice şi luminoase.

Un bărbat de 91 de ani a fost atacat, marţi după-amiază, de un urs la Valea Doftanei, victima, care prezenta multiple plăgi, fiind dusă de urgenţă la spital de un echipaj de ambulanţă.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, la faţa locului au fost depistate atât urme mari, cât şi urme mai mici de urs, astfel că este posibil ca bărbatul să fi surprins o ursoaică cu pui iar acesta să fie motivul atacului.

În cursul acestui an, mai multe persoane, în special ciobani, au fost atacate de urşi iar animalele au provocat pagube materiale după ce au intrat în gospodăriile oamenilor, omorând zeci de animale.

De asemenea, jandarmii au avut zeci de intervenţii pentru îndepărtarea urşilor care au coborât în zonele locuite ale unor localităţi precum Buşteni, Comarnic, Breaza şi Vălenii de Munte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel