Urs pe străzile din Gheorgheni - Harghita. Jandarmii au intervenit. Locuitorii, avertizaţi prin RO-ALERT

Jandarmii harghiteni au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru îndepărtarea unui urs care a fost văzut în municipiul Gheorgheni, locuitorii din zonă fiind avertizaţi de existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, prezenţa ursului a fost anunţată la 112 de un bărbat care a spus că l-a văzut în apropierea unui benzinării de la marginea municipiului Gheorgheni. La sosirea jandarmilor, ursul nu mai era în zonă, dar bărbatul a spus că animalul se îndrepta spre oraş, jandarmii reuşind să-l găsească pe o stradă din municipiu şi să-l alunge în afara localităţii.

'La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni care a constatat că ursul nu se mai află în zonă. Apelantul le-a spus că acesta s-ar fi îndreptat înspre oraş, motiv pentru care jandarmii au procedat la căutarea animalului sălbatic. Acesta a fost zărit pe o stradă din municipiu, echipajul de jandarmi trecând la îndepărtarea acestuia din zona locuită, reuşindu-se scoaterea lui în afara municipiului, la ieşirea spre comuna Valea Strâmbă, într-o zonă nelocuită', a precizat Biroul de Presă al IJJ.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ o oră şi s-a încheiat fără alte incidente. La faţa locului s-au aflat şi un echipaj SMURD şi un echipaj de poliţie, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis locuitorilor din zonă un mesaj RO-ALERT pentru a-i avertiza despre existenţa pericolului. Este pentru a doua oară, în acest an, când jandarmii harghiteni sunt solicitaţi să alunge un urs din zonele locuite, dar este prima intervenţie de acest fel în municipiul Gheorgheni.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să evite, pe cât posibil, contactul direct cu vieţuitoarele sălbatice, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel