UNPR: Ion Iliescu nu neagă "trădarea", dar o pune în spatele colegilor de partid

conducerea-UNPR
conducerea-UNPR

"UNPR apreciază decenţa de care dă dovadă Ion Iliescu atunci când recunoaşte că PSD s-a format prin plecarea din Modrogan a unei grupări a FSN, grupare formată inclusiv din parlamentari aleşi pe listele Frontului Salvării Naţionale. După cum cu maximă rigoare subliniază Ion Iliescu, FDSN a fost condus de Oliviu Gherman şi de Adrian Năstase. Însă acest lucru nu exclude patronajul moral şi spiritual pe care şi l-a asumat Ion Iliescu în naşterea PSD. Altfel, se pune întrebarea: De ce ar mai fi acceptat funcţia de preşedinte şi apoi de preşedinte de onoare al unui partid în a cărui naştere nu are niciun merit", transmit uneperiştii într-un comunicat.

"Ion Iliescu încearcă de fapt să spună că el nu a plecat niciodată din FSN şi, privind la ce a lăsat în urmă, îi putem da dreptate", se mai arată în comunicat.

Anterior, UNPR îi solicitase public lui Ion Iliescu să spună dacă se consideră "întâiul trădător politic al României post-decembriste", reamintindu-i că el este primul care a părăsit FSN pentru că nu l-a putut înlătura pe Petre Roman şi şi-a făcut un nou partid, iar acum spune că cei de la UNPR sunt trădători.

Reacţia progresiştilor vine după ce marţi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că actualii lideri ai UNPR sunt trădători pentru că au plecat din PSD, precizând că nu are nici un fel de consideraţie pentru cei care îşi schimbă "cămaşa politică". Iliescu a mai opinat că UNPR va avea soarta APR şi va dispărea la un moment dat de pe scena politică.

“Pentru a-i reîmprospăta memoria, UNPR îi aminteşte preşedintelui de onoare al PSD faptul că partidul din care face parte a apărut în 1992 prin plecarea din FSN a unui grup condus chiar de Ion Iliescu. Pentru că nu l-a putut da jos pe Petre Roman din fruntea FSN, Ion Iliescu a plecat, alături de 69 de parlamentari, din Modrogan în sediul din Strada Atena şi a făcut un nou partid. Acest <grup> s-a numit iniţial Frontul Democrat al Salvării Naţionale (FDSN) şi ulterior a luat denumirea de Partidul Democraţiei Sociale din România (PDSR). Cei 69 de parlamentari au fost aleşi pe listele FSN, şi nu uninominal. Practic, jumătate din totalul parlamentarilor FDSN / PDSR (din legislatura 1992-1996) şi-au început cariera în sediul FSN din Modrogan – sediul PDL de astăzi - pentru ca ulterior să se încoloneze în spatele lui Ion Iliescu, formând un nou partid în Strada Atena”, îi transmit reprezentanţii UNPR lui Ion Iliescu într-un comunicat de presă remis redacției

Uneperiştii îi atrag atenţia lui Ion Iliescu că actualii parlamentari ai UNPR nu pot fi acuzaţi de trădare pentru că au fost aleşi ununominal, răspunderea lor fiind doar în raprt cu electoratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel