Universitățile au mărit taxele de studiu. Vezi facultăţile şi sumele

Din acest an universitar  o  parte a universităților au anunțat creșterea taxelor de școlarizare pentru studenții care nu vor prinde un loc subvenţionat de la bugetul de stat, în unele din cazuri taxele dublându-se. Astfel, la Universitatea de Medicină ,,Carol Davila" din București, taxa de studiu a crescut de la 6.000 la 9.000 de lei. Cei care vor să studieze medicină în limba engleză la Oradea vor plăti o taxă de 18.000 de lei, relatează RTV.

Cei care vor să studieze medicina în limba engleză la Universitatea din Oradea vor plăti o taxă de 18.000 de lei, cu aproape 10.000 de lei mai mult faţă de anul trecut, potrivit România TV.

 Şi Universitatea Carol Davila din Capitală a decis mărirea taxelor de studii de la 6.000 de lei la 9.000 de lei.

"Motivul în primul rând este inflaţia, apoi numărul de locuri s-a limitat puternic pentru că anul trecut au fost 1300 de oameni, facultatea a fost supracapacitată şi atunci anul acesta au fost limitate la 900 şi diferenţa a trebuit acoperită printr-o creştere a cuantumului", a declarat un reprezentant al Universităţii Carol Davila.

 Şi la ASE vor creşte taxele de anul viitor, de la 3000 la 3.500 de lei pentru un an universitar.

Startul fiind dat, nu este exclus ca în perioada următoare tot mai multe institute de învățământ superior să anunțe creșterea taxelor de școlarizare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel