Universitatea Cambridge renunță la utilizarea combustibililor fosili

Foto descopera.ro
Foto descopera.ro

Universitatea Cambridge va renunța la combustibilii fosili până în 2030. Anunțul a fost făcut în deschiderea anului universitar.

Universitatea Cambridge va renunța la combustibilii fosili până în 2030. Finanțarea viitoare a cercetării va fi examinată ca răspuns la criza climatică. Universitatea Cambridge urmează să-și cedeze fondul de dotare de miliarde de lire sterline de la corporațiile de combustibili fosili după o campanie de cinci ani a studenților, a cadrelor universitare și a politicienilor.

Ce a spus reprezentantul universității?

„Universitatea răspunde în mod cuprinzător la o nevoie urgentă de acțiune de mediu și morală printr-un anunț istoric care demonstrează hotărârea noastră de a căuta soluții la criza climatică”, a declarat profesorul Stephen Toope în timpul discursului său de la începutul anului universitar.

Cambridge are unul dintre cele mai mari fonduri de dotare, aproximativ 3,5 miliarde de lire sterline, iar studenții și militanții de mediu s-au angajat într-o luptă pentru a forța universitatea să înceteze finanțarea factorilor de poluare. Protestele sunt în concordanță cu schimbările climatice care au loc din cauza utilizării combustibililor fosili la scară largă.

Activiștii de mediu, încântați de decizie

Un activist în domeniul climei, Bill McKibben, a declarat: „Odată cu primirea acestui anunț, produsul muncii grele de-a lungul mai multor ani de către sute de militanți devotați, universitatea își pune în cele din urmă banii acolo unde sunt creierele sale, recunoscând copleșitoarea amenințare pe care o reprezintă industria combustibililor fosili pentru climatul planetei. ”

Universitatea a anunțat, de asemenea, că toate finanțările viitoare pentru cercetare și alte donații vor fi „examinate pentru a se asigura că donatorul poate demonstra compatibilitatea cu obiectivele universității privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră înainte ca orice finanțare să fie acceptată”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel