Unitățile ruse din apropierea Ucrainei sunt acum în 'poziții de atac' (surse CBS)

Unitățile ruse din apropierea Ucrainei sunt în 'poziții de atac' (surse CBS) / Sursa foto ilustrativ: Pexels
Unitățile ruse din apropierea Ucrainei sunt în 'poziții de atac' (surse CBS) / Sursa foto ilustrativ: Pexels

Rusia a mutat, luni seară, lansatoare de artilerie și rachete cu rază lungă de acțiune în poziție de tragere, amenințând Ucraina, potrivit unui oficial american, citat de CBS.

Conform sursei menționate, unele unități rusești încep să se deplaseze în 'poziții de atac', fapt diferit față de duminică, atunci când unele dintre unități părăsiseră zonele de adunare, însă nu luaseră încă ceea ce ar putea fi privit drept poziții de atac.

SUA consideră că Rusia va ataca Ucraina până la sfârșitul săptămânii, însă nu este încă sigur cum se va desfășura totul, potrivit sursei citate.

După ce atacul rusesc va începe, cunoștințele SUA despre situația în desfășurare vor scădea dramatic. SUA nu vor avea trupe la sol și nici avioane de recunoaștere în aer. Mai mult, atacurile cibernetice rusești și războiul electronic vor opri comunicațiile.

Citește și: Ambasadorul rus la UE a avertizat că o "provocare" ucraineană ar putea determina Kremlinul să acţioneze

O "provocare" ucraineană ar putea determina Kremlinul să acţioneze, a declarat ambasadorul rus pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, într-un interviu acordat luni ziarului britanic The Guardian. 

'Nu vom invada Ucraina decât dacă suntem provocaţi să o facem', a declarat Cijov, care reprezintă Rusia la Bruxelles din 2005.

Citește și: SUA avertizează împotriva unei presupuse invazii iminente a Rusiei. O companie ucraineană şi-a relocat unele avioane în afara ţării

'Dacă ucrainenii lansează un atac împotriva Rusiei, nu ar trebui să fiţi surprinşi dacă noi contraatacăm. Sau dacă ei încep să ucidă cu neruşinare cetăţeni ruşi oriunde, în Donbas sau în altă parte', a adăugat el, referindu-se la regiunea din estul Ucrainei unde separatiştii proruşi luptă cu forţele ucrainene de opt ani.

Cijov a avertizat că o "provocare" ucraineană ar putea determina Kremlinul să acţioneze

'Ceea ce vreau să spun prin provocare este că ei pot organiza un incident împotriva republicilor autoproclamate din Donbas, să le provoace, iar apoi să le lovească cu toate forţele lor, provocând astfel o reacţie a Rusiei cu scopul de a evita o cotastrofă umanitară la frontierele sale', a declarat ambasadorul rus la UE. Vezi continuare aici!

Citește și Mercenari ruşi ce au legături cu serviciile de spionaj şi-au sporit prezenţa în Ucraina în ultimele săptămâni - surse occidentale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel