Urmărește emisiunea live


Un stat UE INTERZICE pedeapsa corporală a copiilor

Parlamentul lituanian a adoptat, marți, interdicția totală a pedepsei corporale asupra copiilor. Un amendament de lege în acest sens a fost adoptat fără niciun vot împotrivă de 116 membri ai Camerei inferioare, care are 141 în total, informează France Presse, preluat de Agerpres.

Acest vot a avut loc la o lună după ce un băiat în vârstă de patru ani a fost bătut până la moarte de către mama sa și partenerul ei, eveniment care a șocat populația din această mică țară baltică. Testele au arătat că cei doi adulți consumaseră metamfetamină înainte de a-l agresa pe copil.

Deputata Dovile Sakaliene a declarat pentru AFP că moartea acestui băiețel i-a făcut pe lituanieni să înțeleagă că "violența poate provoca foarte rapid răni foarte grave și de aceea este important să se evite prima bătaie".

Activiști pentru drepturile copilului au depus în parlament o petiție semnată de peste 30.000 de oameni, printre care multe celebrități, cerând votarea noii legi.

Organizația internațională pentru drepturile omului Human Rights Watch a salutat noua legislație, care face din Lituania cea de-a 52-a țară care scoate în afara legii pedeapsa corporală asupra copiilor. "Lituania se alătură cercului de țări, din ce în ce mai multe, care cred că această practică este o încălcare a drepturilor copilului și a integrității lor fizice", a declarat unul dintre liderii săi, Bede Sheppard.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, originar din Letonia vecină, a salutat la rândul său acest vot într-un mesaj pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel