Un român, mărturii din iadul din Siria. Detalii incredibile din mijlocul unui conflict care a inflamat planeta-exclusiv

Anton Barbu, liderul AVSI Syria, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre ce se întâmplă în Damasc.

Martorul din iadul din Siria, Anton Barbu, a oferit mai multe detalii despre viața din mijlocul unui conflict care a inflamat planeta.

"Damasc este un oraș destul de sigur. De pe 28 februarie, de când există un armistițiu tutelat de marile puteri Rusia și America, situația s-a calmat mult în Damasc. Eu sunt de șase luni acolo. Atunci existau incidente cu rachete și mortiere care cădeau în Damasc. În decembrie a căzut un mortier la 100 de metri de mine când mergeam dimineața la birou. Este un atac care nu discriminează pe nimeni. Este un atac făcut pentru a pune frică în societate, în poporul sirian. Nu este un atac asupra infrastructurii militare. Este un atac asupra spitalelor, asupra școlilor. Biroul nostru este în Spitalul Italian, iar de jur împrejurul său cad mortiere. Așa era înainte de 28 februarie. Damasc este un oraș frumos, unde mijloacele de transport în comun funcționează, nu sunt gunoaie pe stradă spre deosebire de Beirut unde sunt mormante de gunoaie care tronează de doi ani pe străzi. Damask este un oraș care de bine, de rău funcționează", a spus liderul AVSI Syria.

[citeste si]

"Lumea merge la serviciu, copiii merg la școală. Instituțiile de învățământ, în loc de geamuri, au saci de nisip pentru că geamurile, în caz de explozie, ar putea răni copiii. Oamenii sunt plătiți la timp, dar salariul este infinit mic. (...) Mulți oameni trăiesc în orașe care se află sub asediu, în jur de 500.000. Sunt orașe în care nu intră și nu iese nimeni", a mai spus Anton Barbu.

Anton Barbu este Program Director al AVSI Syria. AVSI este un ONG a fondat în Italia în 1972. Misiunea sa este de a promova demnitatea persoanei prin activități de cooperare pentru dezvoltare , acordând o atenție deosebită educației.

AVSI are o misiune umanitară și în Siria. Anton Barbu își desfășoară activitatea în Damasc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel