Un pinguin dintr-o specie rară, eliberat în mare, după ce a eşuat în Australia

Un pinguin Fiordland, care a parcurs o distanţă de peste 2.000 de kilometri înotând din Noua Zeelandă până în Australia, a fost salvat şi eliberat apoi în mare de o echipă de îngrijitori australieni, care speră că acesta îşi va găsi singurul drumul înapoi spre ţara natală, informează AFP.

Înfometat şi aflat într-o stare de slăbiciune severă, pinguinul Fiordland a fost găsit la finalul călătoriei sale impresionante pe o stâncă din Lorne, localitate aflată la sud de Melbourne, la circa 2.500 de kilometri depărtare de habitatul său natural din Noua Zeelandă.

Pasărea era atât de slabă, încât a trebuit să fie alimentată şi hidratată progresiv timp de mai multe săptămâni, a declarat miercuri Michael Lynch, coordonatorul serviciului veterinar din cadrul Grădinii Zoologice din Melbourne.

"Pe măsură ce îl hrăneam, a început să ia în greutate", a adăugat acelaşi specialist australian.

"Apoi am început să îl ducem pe apă, după ce devenise suficient de puternic pentru a înota, pentru ca el să îşi refacă musculatura".

Pinguinii Fiordland sunt capabili să înoate pe distanţe lungi în căutarea hranei. Specia, inclusă în categoria celor ameninţate cu dispariţia, mai are în prezent doar aproximativ 5.000 de exemplare care trăiesc în natură.

După o convalescenţă de două luni, pinguinul neozeelandez s-a însănătoşit şi, echipat cu un senzor care îi monitorizează deplasările, a fost eliberat în această lună pe o plajă din Phillip Island, o insulă din largul statului australian Victoria.

"Viaţa e dură în ocean, dar noi sperăm că acest pinguin îşi va găsi drumul spre Noua Zeelandă şi va face pui. I-am dat o şansă", a explicat Michael Lynch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel