Un pedofil condamnat la închisoare pe viaţă cere să fie eutanasiat

Mihai Ciobanu / 07 ian 2020 / 16:23 Salveaza PDF Comentarii
Inchisoare
Inchisoare

Un pedofil elveţian, condamnat la închisoare pe viaţă pentru violarea mai multor fete şi femei a cerut să fie eutanasiat și a scos în evidenţă un vid legislativ în țara care permite sinuciderea asistată. 

„Este firesc ca cineva să se sinucidă mai degrabă decât să fie îngropat în viață pentru anii următori”, a spus prizonierul Peter Vogt, într-un răspuns scris la întrebările adresate de AFP.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, condamnat pentru agresiune sexuală și viol împotriva mai multor fete și femei cu vârste cuprinse între 10 și 56 de ani, susține că suferă de afecțiuni renale și cardiace grave, printre alte afecțiuni. De asemenea, a fost diagnosticat cu mai multe tulburări psihologice, relatează Daily Mail.

Ce au transmis autorităţile

 

Autorităţile i-au transmis acestuia că respectivul caz trebuie analizat şi clarificat. Legea elvețiană permite, în general, sinuciderea asistată dacă persoana comite singuri actul letal - ceea ce înseamnă că medicii nu pot administra injecții mortale, de exemplu - și persoana formulează constant și independent dorința de a muri.

Organizațiile care susțin sinuciderea asistată își aplică, de asemenea, propriile proceduri, care sunt mai stricte decât cerințele legale. Autoritățile, care urmăresc să ia o poziție în această privință în lunile următoare, au solicitat Centrului Elvețian de Expertiză în Penitenciare și Probațiune, o fundație finanțată public, să ofere îndrumări în urma solicitării lui Vogt.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23