Un parlamentar rus anunţă că Polonia va deveni o ţintă potenţială dacă Rusia este atacată

Intenţia SUA de a desfăşura drone de spionaj şi de a trimite trupe în Polonia îngrijorează Moscova, iar dacă Rusia va fi atacată atunci ea ar putea răspunde prin atacarea Poloniei, a declarat joi parlamentarul rus Vladimir Jabarov, potrivit Interfax, citată de Reuters.

Afirmaţia parlamentarului rus survine ca reacţie după ce preşedintele american Donald Trump s-a angajat miercuri, la Washington, în faţa omologului său polonez Andrzej Duda, să desfăşoare 1.000 de militari americani în Polonia la solicitarea autorităţilor de la Varşovia, care urmăresc să descurajeze o potenţială agresiune din partea Rusiei.

Liderul american a anunţat la începutul întrevederii din Biroul Oval că Polonia a comandat 30 de avioane de vânătoare americane F-35. La începutul discuţiilor cu omologul polonez, preşedintele american a afirmat că acest contingent ar putea fi deplasat din cadrul forţelor americane staţionare în Germania, ţară pe care Trump a acuzat-o că plăteşte prea puţin pentru apărarea comună a NATO.

Anunţul făcut de Donald Trump a fost salutat de către secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. 'Anunţul de astăzi este parte a eforturilor NATO defensive şi proporţionale de întărire a politicii noastre de apărare şi descurajare', a spus Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel