Un nou Calciopoli în Italia: Două cluburi de Serie A cercetate pentru meciuri trucate

un nou scandal de coruptie in Italia
un nou scandal de coruptie in Italia

Procuratura italiană a decis să deschidă o anchetă privind eventuale meciuri trucate, în care sunt implicate două cluburi din Serie A, Atalanta şi Chievo. De asemenea în scandal sunt implicate şi trei cluburi din Serie B, 11 din liga a treia, două din liga de amatori şi alte 26 de persoane care vor fi judecate pentru implicare în cazuri de meciuri trucate.

Printre cele 26 de persoane care vor fi judecate în acest caz se află fostul internaţional italian Giuseppe Signori şi actualul atacant al echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni. Acesta riscă o suspendare de trei ani, iar clubul Atalanta Bergamo ar putea fi retrogradată la masa verde, infomează Mediafax.

La începutul lunii iunie, fostul atacant italian Giuseppe Signori a fost arestat de poliţia italiană, care a reţinut alte 15 persoane în cadrul anchetei "Calcioscommette".

Printre persoanele arestate figurează foşti jucători din Serie A, jucători în activitate din Serie B şi C, precum şi conducători de cluburi din divizii inferioare. Ancheta este condusă de poliţia din Cremona, în colaborare cu unităţi din Roma, Napoli şi Torino. Angajaţi ai unor case de pariuri sunt de asemenea suspectaţi: în total ancheta vizează circa 30 de persoane.

Suspecţii arestaţi ar aparţine, confom anchetatorilor, unei organizaţii criminale sau ar fi jucat un rol important în influenţarea rezultatelor meciurilor, în special oferind sume de bani. Investigaţiile au început în urmă cu şase luni de la un meci al echipei Cremonese.

Signori, în vârstă de 43 de ani, a fost de trei ori cel mai bun marcator al Italiei în anii '90, când juca la formaţia Lazio Roma, alături de care a câştigat Cupa Italiei. El a mai jucat la Foggia, sub conducerea lui Zdenek Zeman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel