Un muzician aflat în turneu cu Andrea Bocelli şi-a uitat vioara de 250.000 de lire sterline într-un tren

Un muzician aflat alături de Andrea Bocelli în turneu este "devastat" după ce şi-a uitat preţioasa vioară, în valoare 250.000 de lire sterline, într-un tren din sudul Londrei, informează London Evening Standard.

Stephen Morris, în vârstă de 51 de ani, a realizat că nu şi-a luat cu el vioara, cu o vechime de 310 ani, când s-a dat jos marţi seara la staţia Penge East, ci doar bicicleta.

Vioara lui Morris este doar una dintre cele câteva realizate de cunoscutul lutier David Tecchler în 1709.

Muzicianul urma să cânte la vioară în timp ce dirija Royal Philharmonic Orchestra în două concerte alături de faimosul cântăreţ de operă italian în weekend, şi a trebuit să împrumute un alt instrument de la soţia sa, pentru a putea participa.

"Am căutat câţiva ani vioara potrivită, a fost un proces lung. Am găsit-o la o licitaţie (...) la Christie's şi am recondiţionat-o", a povestit el.

Morris, care a participat la înregistrarea unor cunoscute soundtrack-uri, printre care cel din "The Lord Of The Rings" şi "James Bond" şi a înregistrat alături de muzicieni ca David Bowie şi Stevie Wonder, va continua să folosească un alt instrument pentru concertele sale viitoare dacă vioara sa nu va fi găsită.

Tecchler a făcut parte din renumita şcoală romană de lutieri din secolul al XVII-lea, fiind considerat cel mai important reprezentant al acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel