Un ministru britanic desființează curentul ”anti-români”

jeremy brown
jeremy brown

Prima pagină a cotidianului britanic The Telegraph este ținută de poziția cel puțin surprinzătoare a unui ministru britanic, dacă o raportăm la cele ale unor colegi din Guvern. Jeremy Brown, ministrul pentru Prevenirea Criminalității, spune că libera circulație în UE a românilor și bulgarilor, de la 1 ianuarie 2014, este în interesul politicii externe a Marii Britanii și în beneficiul economiei sale.

El își acuză colegii din minister de superficialitate, după ce, fără să-l consulte, au creat o campanie prin care îi îndeamnă pe imigranții ilegali să se întoarcă acasă, altfel riscă arestarea.

Restricțiile de circulație pentru români și bulgari vor expira începând cu anul viitor, ceea ce înseamnă că, la fel ca britanicii plecați în vacanță, locuitorii celor două țări din sud-estul Europei vor putea circula în UE fără să-și prezinte pașaportul.

Întrebat dacă liberal-democrații vor fi ”entuziasmați” după propunerea sa, Brown a răspuns: ”Vor trebui să se adapteze regulilor datorită cărora britanicii își pot petrece vacanțele în Franța sau pot munci în Germania”.

El consideră că face parte dintr-o minoritate ”nu foarte la modă” care ”acceptă oportunitățile globalizării” și nu regretă că Marea Britanie și-a deschis piața muncii în 2004 pentru polonezi și alți est-europeni. Regatul Unit și-a îmbunătățit astfel relațiile diplomatice, explică el.

Ministrul recunoaște că noul număr de imigranți va pune presiune pe serviciile sociale, dar ”la o privire de ansamblu, avantajele depășesc dezavantajele”.

În Marea Britanie lucrează aproximativ 683.000 de polonezi sau alți cetățeni din țări ex-comuniste, majoritatea sosiți în insulă începând cu 2004. Cercetările sociologice indică un număr de 800.000 de britanici care locuiesc în Spania și 250.000 care s-au îndreptat spre Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel