Un ministru britanic consideră 'stranie' absenţa sa de pe lista invitaţilor la banchetul regal în onoarea lui Donald Trump

[] []

13 iun 2019 / 12:37
Salveaza PDF Comentarii

Ministrul britanic de interne, Sajid Javid, consideră că este 'straniu' că nu a fost invitat la banchetul regal în onoarea preşedintelui american Donald Trump, cu ocazia recentei vizite ai acestuia în Regatul Unit, transmite Reuters.

Javid, unul din politicienii conservatori candidaţi la preluarea postului de prim-ministru după ce Theresa May a demisionat, provine dintr-o familie musulmană. El a fost singurul ministru important care nu a fost invitat la banchetul găzduit de regina Elisabeta la Buckingham Palace, unde au fost prezenţi colegii săi de la externe, finanţe, mediu, apărare, comerţ şi de la cabinetul premierului. 'Nu îmi place. Din motivul la care tocmai v-aţi referit. E straniu', a răspuns el postului BBC, care l-a întrebat de ce alţi miniştri au fost invitaţi, dar el nu. Javid a dezvăluit că a întrebat cabinetul prim-ministrului de ce nu a fost invitat, iar răspunsul a fost că miniştrii de interne nu sunt întotdeauna invitaţi la astfel de evenimente.

El nu consideră însă că motivul ar fi originea sa musulmană. 'Nu. Nu spun asta, în niciun caz. Chiar nu ştiu', a răspuns el unei întrebări directe a BBC despre această posibilă explicaţie.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25