Un militar kârgâz, ucis într-un incident armat la frontiera cu Tadjikistanul

Un soldat kârgâz a fost ucis şi alţi câţiva militari kârgâzi şi tadjici au fost răniţi într-un incident înregistrat în cursul nopţii de luni spre marţi la frontiera dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan, au anunţat autorităţile de la Bişkek, citate de Reuters.

În declaraţii aproape similare, serviciile de securitate kârgâz şi tadjik au afirmat că violenţele au fost provocate de cealaltă parte în apropierea satului tadjik Ovci-Kalacha, situat la graniţa dintre regiunea tadjikă Sughd şi provincia Batken, aflată în vestul Kârgâzstanului.

Autorităţile de la Bişkek au declarat că un militar kârgâz a fost ucis şi 13 au fost răniţi. Potrivit autorităţilor de la Duşanbe, în incident câţiva soldaţi tadjici au fost răniţi.

Oficiali din cele două ţări, printre care premierul kârgâz Muhammedkali Abilgaziev, au sosit la locul incidentului.

Fostele republici sovietice Kârgâzstan şi Tadjikistan se luptă de aproape trei decenii pentru a stabili traseul frontierei comune în valea Ferghana, unde trăiesc mai multe grupuri etnice.

În luna martie, două persoane au fost ucise într-un incident armat la un alt punct de trecere a frontierei dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel