Urmărește emisiunea live


Un medicament împotriva alopeciei, autorizat în SUA

Un medicament împotriva alopeciei, autorizat în SUA Foto Pexels Karolina Grabowska
Un medicament împotriva alopeciei, autorizat în SUA Foto Pexels Karolina Grabowska

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat luni un medicament dezvoltat împotriva unei forme grave de alopecie, o afecţiune care determină căderea părului şi care afectează peste 300.000 de persoane de toate vârstele din Statele Unite, informează AFP. 

Baricitinib este primul comprimat administrat pe cale orală ce permite pacienţilor să lupte împotriva acestei afecţiuni, alopecia areata, provocată de o dereglare a sistemului imunitar, care atacă foliculii de păr şi cauzează căderea temporară sau definitivă a podoabei capilare sau a firelor de păr de pe anumite zone ale corpului, putând să declanşeze şi un stres emoţional.

Alopecia a câştigat recent în notorietate în SUA datorită...

Alopecia a câştigat recent în notorietate în Statele Unite după ce mai multe personalităţi publice, precum actriţa Jada Pinkett Smith şi politiciana democrată Ayanna Pressley, au dezvăluit că suferă de această afecţiune.

'Este crucial ca numărul mare de americani afectaţi de o formă gravă de alopecie să aibă acces la posibilităţi de tratament sigure şi eficiente', a declarat Kendall Marcus, un oficial din cadrul FDA, citat într-un comunicat dat publicităţii de această agenţie americană.

Baricitinib

Baricitinib, fabricat de compania farmaceutică Eli Lilly şi comercializat sub denumirea de 'Olumiant', face parte din categoria medicamentelor ce blochează inflamaţiile.

Autorizarea acestui tratament de către FDA intervine după două studii clinice la care au participat în total 1.200 de adulţi afectaţi de forme grave de alopecie.

În fiecare dintre cele două studii, participanţii au fost repartizaţi în trei grupe:

o treime au primit un placebo, o treime au primit o doză zilnică de 2 mg şi o treime au primit o doză zilnică de 4 mg. După 36 de săptămâni, aproape 40% dintre pacienţii care au primit doza de 4 mg au beneficiat de o creştere a părului lor în procent de 80%, comparativ cu 23% dintre participanţii care au primit doza de 2 mg şi cu 5% dintre pacienţii care au primit placebo.

Aproximativ 45% dintre persoanele cărora le-au fost administrate doze zilnice de 4 mg au constatat că genele şi sprâncenele lor au crescut din nou într-o manieră semnificativă.

Efectele secundare cele mai frecvente sunt infecţii ale căilor respiratorii superioare, dureri de cap, acnee, colesterol crescut şi creşterea concentraţiei unei enzime în organism, denumită creatinkinază. Şi alte tratamente au fost testate împotriva alopeciei, însă niciunul dintre ele nu a fost autorizat de FDA.

Baricitinib a fost deja aprobat în tratamentul poliartritei reumatoide, iar autorizarea sa a fost extinsă şi în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu o formă gravă de COVID-19, notează Agerpres.

Citește și - Metodă de a scăpa de alopecie. Andra Dascălu, specialist micropigmentare scalp, despre cazul unui tânăr care nu își dădea jos căciula niciodată

Specialistul Andra Dascălu a arătat metoda revoluționară care te scapă de calviție. Antreprenoarea din Cluj care s-a întors în România şi a pariat 50.000 de euro pe o clinică de micropigmentare a scalpului ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

Ce este micropigmentarea scalpului?

Micropigmentarea Scalpului (MPS) este una dintre cele mai avansate, non-invazive soluții și cu rezultate garantate în cazul calviției, oricărui tip de alopecie și pentru camuflarea cicatricilor sau arsurilor la nivelul scalpului, atât la bărbați cât și la femei. Este folosită și cunoscută în întreaga lume. Este considerată ultima tendință împotriva pierderii părului, fiind o formă a tatuajului medical, cel mai cunoscut sub numele de Micropigmentare Scalp.

Se utilizează ace specifice procedurii pentru a implanta pigment natural în scalp la nivelul superficial subepidermic astfel încât să se recreeze aspectul foliculilor de păr, iluzia unui păr mai des sau camuflarea pierderii părului. Tratamentul îți aduce o creștere a încrederii și a respectului de sine și îți oferă un aspect întinerit ușor de întreținut și permanent. a declarat Andra Dascălu.

Marea transformare

Din numeroasele interacțiuni cu clienții, am observat o mare nevoie de schimbare. Din relatările lor, bărbații își doresc o transformare! Petrecând foarte mult timp acasă, ținând cont de contextul în care ne aflăm, atenția li s-a mutat foarte mult pe aspectul lor atât interior, cât și exterior. Au simțit nevoia să facă lucruri și pentru ei. Prin urmare, micropigmentarea este o alternativă care rezolvă o problemă importantă pentru bărbați, alopecia. Prin micropigmentare se reușește camuflarea cheliei și se oferă un aspect natural intenționat a fi permanent. Micropigmentarea conturează fața. Practic, te întinerește! Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel