Un lider de stat cere eliminarea presei scrise. Vezi motivul

presa-scrisa
presa-scrisa

Un președinte de stat a vorbit la începutul acestei săptămâni despre posibilitatea de a organiza un referendum pentru a elimina presa scrisă locală, după ce organizații ecologiste au criticat decizia sa de a autoriza exploatarea unor rezerve de petrol din ţara sa.

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a scris, luni, pe contul său de Twitter: "Astăzi, marii «ecologişti» sunt cotidienele preocupate doar de câştiguri. Ei bine, dacă este să se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele să adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hârtia şi a evita tăierea fără limită a copacilor", scrie Mediafax.

Față de cele scrise de președintele Rafael Correa, directorul Asociaţiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat să comenteze, explicând că aşteaptă să vadă dacă este vorba de o propunere serioasă.

Săptămâna trecută, președintele ecuadorian a anunţat că a cerut Adunării Naţionale autorizaţia de a exploata rezervele de petrol din Yasuni, o importantă rezervaţie ecologică a Amazoniei, după ce încercarea sa de a obţine fonduri internaţionale pentru a evita extracţia celor 920 de milioane de barili de petrol din zonă - reprezentând 20% din rezervele Ecuadorului - s-a lovit de un refuz.

Solicităarea președintelui Correa este contestată de organizaţiile ecologiste, care cer organizarea unui referendum în acest sens. Șeful statului a reacționat pe Twitter, susținând că este o tentativă de destabilizare a Guvernului şi manipulare a populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel