Un israelian inculpat de agresiune pentru că l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei

[] []

16 mai 2019 / 18:31
Salveaza PDF Comentarii

Procurori israelieni au depus joi în instanţă rechizitoriul împotriva bărbatului acuzat că l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei, incident care a suscitat o condamnare fermă din partea Varşoviei şi a scos în evidenţă tensiunile între cele două ţări cu privire la antisemitism şi Holocaust, informează Reuters.

Suspectul, Erik Lederman, a fost inculpat de agresiune şi ameninţări criminale, relevă documente ale Curţii de magistraţi din Tel Aviv. Poliţia a declarat că, în incidentul de marţi, survenit la Tel Aviv, bărbatul a lovit cu mâinile în capota maşinii care îl transporta pe ambasadorul Marek Magierowski, apoi a deschis o uşă şi l-a scuipat de două ori pe diplomatul polonez, în momentul în care autoturismul ieşea din curtea ambasadei.

Pentru faptele sale Erik Lederman (65 de ani) riscă până la cinci ani de închisoare. Bărbatul şi-a cerut deja scuze, afirmând că maşina l-a claxonat şi că nu ştia că în ea se afla ambasadorul polonez. Lederman a spus că venise la Ambasada Poloniei să întrebe despre restituirea bunurilor pe care familia sa le-a pierdut în Polonia în timpul Holocaustului. El a spus că un angajat polonez de la ambasadă a rostit o insultă antisemită în timp ce era acolo. Magierowski a negat că vreun angajat al ambasadei ar fi dat dovadă de vreun comportament inadecvat sau ar fi utilizat un limbaj impropriu.

Relaţiile dintre Polonia şi Israel s-au deteriorat în ultimele luni din cauza acuzaţiilor că guvernul naţionalist al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) de la Varşovia ar tolera o recrudescenţă a discursului antisemit, acuzaţie negată de partea poloneză. O lege adoptată în SUA privind restituirea bunurilor evreieşti confiscate în timpul sau după cel de-al Doilea Război Mondial a provocat critici la Varşovia, adăugându-se tensiunilor cu Israelul asupra rolului polonezilor în Holocaust.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26