Un cunoscut jurnalist turc s-a întors în închisoare după ce apelul în procesul său a fost respins

Cunoscutul jurnalist turc Kadri Gursel, care a stat deja 11 luni în detenţie, s-a întors în închisoare miercuri după ce a fost respins un apel împotriva sentinţei sale, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de DPA.

Media locale au difuzat o imagine cu oficiali din domeniul securităţii în timp ce-i puneau cătuşele la mâini în faţa tribunalului Caglayan din Istanbul. Anul trecut, un tribunal l-a condamnat pe Gursel la doi ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţii legate de terorism. Într-o serie de postări pe Twitter înainte de arestarea sa, Gursel a afirmat că plasarea sa în detenţie ar fi o încălcare a drepturilor sale constituţionale şi că ar trebui să fie eliberat condiţionat, ceea ce se aşteaptă acum să se întâmple după ce autorităţile penitenciare emit un raport. Potrivit Anadolu, procedurile vor dura una sau două zile.

Gursel a fost arestat în 2016 în cadrul unei anchete împotriva a 14 foşti angajaţi şi cadre administrative de la cotidianul laic Cumhuriyet referitor la presupuse legături cu tentativa eşuată de puci din 2016 şi cu o grupare kurdă insurgentă interzisă. După 11 luni de detenţie, Gursel a fost eliberat în august 2017, în aşteptarea rezultatului procedurii de apel. În februarie, o curte de apel din Istanbul a menţinut sentinţele în cazul a opt foşti membri ai staff-ului Cumhuriyet, inclusiv Gursel, şi a indicat că ei trebuie să se întoarcă în închisoare pentru a executa restul condamnărilor. Şase persoane s-au predat autorităţilor penitenciare în timp ce Gursel era liber, aşteptând un ordin al procurorului. Pe 2 mai, Curtea Constituţională a Turciei a decis că drepturile personale ale lui Gursel şi libertatea sa de expresie au fost încălcate, potrivit Anadolu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel