Un bărbat a decedat într-o ambulanţă fără medic. Dosar penal

Poliţia a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, după ce un bărbat de 42 de ani a murit, în seara de 11 noiembrie, în ambulanţa care îl transfera de la spitalul din Corabia la unul din Slatina, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Familia pacientului a reclamat în presă că bărbatul a ajuns în seara de 11 noiembrie la spitalul din Corabia şi de acolo s-a luat decizia transferului acestuia către un alt spital, fără a fi stabilizat, cu o ambulanţă fără medic, iar asistenta de pe ambulanţă a făcut resuscitare 'cu mâinile', relatează Agerpres.

Reprezentanţii Ambulanţei Olt susţin, într-un comunicat de presă remis marţi, că în acest caz a fost aplicat protocolul de resuscitare prevăzut de lege, iar ambulanţa era care a preluat pacientul era dotată cu aparatură medicală standard. 'La data menţionată (11 noiembrie 2017 n.r.), ora 19,05, a fost solicitată prin serviciul unic de urgenţă 112 o ambulanţă tip B2 de către spitalul Corabia, în vederea preluării şi transferării la Spitalul Slatina a unui pacient în vârstă de 42 de ani din Corabia, cu diagnosticul: sindrom coronarian acut. În acest sens s-a deplasat o ambulanţă la ora 19,07 care a preluat pacientul.

În timpul deplasării, starea pacientului s-a agravat şi acesta a intrat în stop cardio - respirator. Echipajul de ambulanţă a aplicat protocolul de resuscitare prevăzut de lege şi a aplicat masajul cardiac extern (care se execută cu mâinile goale), suportul căilor aeriene superioare, a efectuat monitorizarea cu electrozi de defibrilare, a efectuat abord venos periferic, cu administrarea medicaţiei specifice (perfuzii venoase şi adrenalină)', se arată în comunicat.

Pacientului i-au fost aplicate manevre de resuscitare timp de 45 de minute, întâi de către echipajul de prima ambulanţă apoi de către echipajul cu medic, sosit de la Caracal, dar fără rezultat favorabil. 'Acest protocol de resuscitare s-a efectuat până la sosirea echipajului cu medic, de la Caracal, care a preluat ulterior resuscitarea. Resuscitarea cardio-respiratorie s-a efectuat timp de 45 de minute fără rezultat. Menţionăm faptul că ambulanţa care a preluat acest caz este dotată cu aparatură medicală standard care funcţionează în parametri optimi (monitor defibrilator Corpuls, aspirator de secreţii, injectomat şi oxigen medicinal)', se mai arată în comunicatul SAJ Olt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel