Un avion de linie evită la limită un bombardament

Un avion de linie libian, care se pregătea să aterizeze pe aeroportul Mitiga, singurul funcţional la Tripoli, a scăpat la limită duminică seara de un bombardament, informează luni AFP, citând o sursă aeroportuară.

'Echipajul şi cei 124 de pasageri ai zborului Benghazi-Tripoli au scăpat mulţumită lui Dumnezeu de un bombardament care a vizat aeroportul Mitiga', a specificat direcţia aeroportului pe pagina sa de Facebook.

În urma acestui incident, traficul aerian a fost suspendat timp de câteva ore, iar zborurile au fost deviate spre oraşul Misrata, situat la 200 km mai la est, ca măsură de securitate.

Zborurile din şi spre Mitiga au putut fi reluate mai târziu, în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit direcţiei aeroportului.

Aeroportul a fost deja închis de mai multe ori din cauza luptelor între forţele loiale Guvernului de uniune naţională (GNA), susţinut de ONU, şi cele ale Armatei naţionale libiene (ANL) ale omului forte din estul libian, mareşalul Khalifa Haftar, care a lansat o ofensivă la 4 aprilie pentru a cuceri capitala Tripoli.

ANL, care a efectuat de nenumărate ori atacuri asupra Mitiga, acuză GNA că utilizează acest aeroport 'în scopuri militare', de aici ar decola - potrivit acesteia - drone turceşti care îi vizează forţele.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia (Manul) şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu 'frecvenţa crescândă' a acestor atacuri care, de nenumărate ori, au fost la limita să afecteze avioane civile.

'Aceste atacuri continuă fără răgaz de la începutul ofensivei ANL împotriva Tripoli la 4 aprilie, în pofida apelurilor lansate de Naţiunile Unite în vederea protejării tuturor infrastructurilor civile şi a măsurilor de precauţie care necesită să fie luate pentru protejarea populaţiei civile', a menţionat Manul duminică seara.

În cadrul unei videoconferinţe cu Consiliul de Securitate al ONU la 29 iulie, emisarul ONU pentru Libia, Ghassan Salame, remarcase 'cu îngrijorare frecvenţa crescândă a atacurilor împotriva aeroportului Mitiga'.

'Multe dintre aceste atacuri au fost la un pas să atingă avioane civile cu pasageri la bord', a subliniat el, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu bombardamentele 'aproape zilnice'.

Situată la câţiva kilometri est de Tripoli, Mitiga este o veche platformă militară utilizată pentru traficul civil, înlocuind temporar aeroportul internaţional din Tripoli, grav avariat în urma luptelor din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel